Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia reia vanatoarea de balene in Antarctica, sfidand protestele internationale

balena

Japonia va trimite marti baleniere "sa cerceteze" Antarctica, dupa o pauza de 3 ani, sfidand o interdictie ONU care estima in 2014 ca astfel de activitati ascund in realitatea o vanatoare comerciala, informeaza AFP.

"Balenierele de cercetare vor pleca pentru aceasta noua misiune de cautari in Antarctica pe 1 decembrie 2015", a anuntat Agentia japoneza de pescuit intr-un comunicat publicat pe site-ul sau.

Misiunea, care se va termina la finalul luni martie, va fi compusa dintr-o "nava mama" si 3 alte nave pentru un echpaj total de 160 de persoane.

Arhipelagul a fost nevoit sa renunte la capturile de cetacee in sezonul 2014-2015, in urma unei decizii luate in martie 2014 de Curtea Internationala de Justitie (CIJ). Sesizata de Australia, CIJ a decis ca Japonia deturna in scopuri comerciale o activitate destinata cercetarii stiintifice.

De atunci, Japonia a transmis un nou plan Comisiei Internationale pentru vanatoarea de balene, care prevede capturarea a 3.996 de balene Minke in Antarctica, in urmatorii 12 ani, sau 333 pe sezon fata de 900 cat era prevazut in precedentul plan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.