Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadistul din Craiova îi luase la țintă pe Iohannis și Băsescu

imam moschee

Tânărul de 17 ani din Craiova reținut (eliberat în acest moment) de DIICOT pentru terorism era cât se poate de serios în demersurile sale. În mai multe postări pe Facebook el a contestat politica României în ceea ce privește lupta anti-ISIS și i s-a adresat direct președintelui Klaus Iohannis și fostului președinte Traian Băsescu contrându-i în mai multe mesaje pe această temă.

De exemplu - “Klaus Iohannis, prin aderarea la coaliţia ce luptă împotriva Statului Islamic, este responsabil de sângele iudeilor, creştinilor şi musulmanilor care sunt ucişi pe nedrept din pricina bombardamentelor voastre”, se spune în mesajul consemnat de Libertatea.

Vezi și: Scenariu: Răsturnare de situație pe scena politică

Mesajul  a fost postat pe pagina de Facebook a președintelui ca și comentariu. Mesajul a fost șters imediat de administratorul contului.

Nici Traian Băsescu nu a scăpat de atenția micului terorist. El l-a contrat pe fostul președinte pe tema imigranților care vin spre Europa.

content-image

Vezi și: PNL si-a desemnat candidatul la Bucuresti

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă în favoarea Statului Islamic a fost eliberat miercuri seara din arest, după ce procurorii DIICOT au decis ca el să fie cercetat în libertate sub control judiciar.

Adolescentul de 17 ani a fost eliberat din Arestul Poliţiei Capitalei, fiind lăsat să plece acasă împreună cu mama lui, după ce a fost supus la INML unei expertize psihiatrice.

Mama tânărului a venit miercuri la DIICOT, unde a declarat că fiul ei este doar "un copil îndrăgostit de religie şi atât", însă a recunoscut băiatul devenea agresiv verbal dacă cineva îi ataca religia.

"El e doar un copil îndrăgostit de religie şi atât. Nu ştiu dacă a trecut la extreme. Poate s-a refugiat acolo, a zis că şi-a găsit liniştea, cum l-au racolat alţii. (...) Imamul din Craiova nu trebuia să-l primească. În primul rând, pentru că e minor, are 17 ani. Am înţeles că s-a botezat. El de ce a fost de acord? Acum spune că ei n-au treabă. Adică nu ştie de ce venea copilul meu vinerea la moschee şi cu cine pleca de acolo? Poate sunt alţii în spatele moscheii. Copilul meu n-are nicio vină, pentru că era racolat de alţii", a spus mama tânărului.

Ea a adăugat că adolescentul era agresiv verbal dacă cineva îi ataca religia.

"Era foarte îndoctrinat, foarte violent şi agresiv verbal doar dacă îi atacai religia. Aşa, era ok. S-a schimbat în ultimul an foarte mult. Prima dată era calm. A zis: mami, mi-am găsit liniştea acolo, nu beau, nu fumez, nu mă droghez", a completat femeia.

Potrivit DIICOT, tânărul de 17 ani a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă şi a postat în mediul online mesaje de propagandă pentru a atrage adepţi de partea ISIS.

"Numitul B. L.C. a fost pus sub învinuire şi reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de promovare a mesajului fundamentalist islamic", au informat procurorii.

Potrivit acestora, tânărul şi-a arătat "disponibilitatea" pe reţelele de socializare de a deveni martir pentru Statul Islamic, atât prin deplasarea în zonele în care ISIS acţionează, pentru a lupta alături de membrii grupării, cât şi prin sacrificiul său în state din Europa la ordinul membrilor Statului Islamic.

În acest sens, el s-a interesat de modul în care poate achiziţiona arme, model AK, grenade, veste antiglonţ şi a studiat modalitatea în care se poate construi artizanal o bombă.

Procurorii DIICOT susţin că tânărul de 17 ani din Craiova a promovat în mediul online doctrina radical islamistă prin postarea unor opinii, imagini, înregistrări audio/video reprezentând acţiuni de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic, respectiv decapitări şi incendieri de persoane, execuţii prin împuşcare.

Vezi şi: Vizat de DNA, 'Prinţul' Paul Lambrino a ajuns de urgenţă la spital / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.