Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden anunță o nouă alianță puternică în războiul economic mondial: O să creștem producția de produse și îngrășăminte

Captura Youtube
joe biden

Președintele american Joe Biden a anunțat la Summit-ul celor două Americi de la Los Angeles că Statele Unite intenționează să pună în aplicare inițiative cu mai multe țări pentru a crește producția de alimente și îngrășăminte.

Potrivit liderului american, Statele Unite "în următoarele zile" intenționează să prezinte mai multe inițiative. "Aceasta include cooperarea SUA cu țările din Caraibe care vizează abordarea provocărilor generate de criza climatică", a declarat Biden. "Statele Unite, Argentina, Brazilia, Canada, Chile și Mexic - cei mai mari exportatori de alimente din emisfera noastră - vor coopera pentru a crește producția de produse pentru export, precum și de îngrășăminte", a declarat liderul american.

Luni, un înalt oficial al administrației americane, vorbind în cadrul unui briefing telefonic special pentru reporteri cu privire la deschiderea reuniunii din Los Angeles, California, a declarat că Biden va anunța "un ajutor de peste 300 de milioane de dolari pentru combaterea insecurității alimentare în regiune".

Țările din emisfera vestică trebuie să ia măsuri pentru a spori rezistența lanțurilor de aprovizionare existente, a declarat Biden.

"Trebuie să investim împreună, astfel încât comerțul dintre noi să fie sustenabil și responsabil în ceea ce privește crearea unor lanțuri de aprovizionare mai puternice, mai sigure și mai stabile", a spus el. "Colaborând cu prieteni apropiați care ne împărtășesc valorile, putem fi siguri că nu vom fi lăsați vulnerabili la șocuri neașteptate, creând în același timp oportunități economice pentru oamenii din regiunea noastră."

Biden a menționat că "criza economică declanșată de pandemie a provocat devastări economice în întreaga regiune". Potrivit liderului american, evenimentele din Ucraina au înrăutățit și situația economică. "Și toți acești factori contribuie la o creștere semnificativă a fluxurilor migratorii în emisfera noastră", a declarat președintele american.

Summit-urile celor două Americi sunt reuniuni ale șefilor de stat și de guvern din țările din emisfera vestică, care se desfășoară o dată la câțiva ani sub auspiciile Organizației Statelor Americane, care reunește peste 30 de participanți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.