Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova este copleșită de numărul refugiaților: Germania, Franţa şi România organizează o conferinţă internaţională a donatorilor

The Times of Israel
refugiati moldova

O conferinţă internaţională a donatorilor pentru a ajuta Republica Moldova să facă faţă afluxului de refugiaţi ucraineni se va desfăşura pe 5 aprilie la Berlin, fiind organizată de Germania, Franţa şi România.

"Va avea loc o Conferinţă a donatorilor pentru Republica Moldova, pe 5 aprilie, la Berlin. Republica Moldova este cea mai mică ţară învecinată cu Uniunea Europeană pe care trebuie să o ajutăm acum", a declarat, luni seară, Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, cu ocazia unei reuniuni a Consiliului UE, scrie mediafax.ro.

Conferinţa internaţională se va axa pe evaluarea situaţiei financiare a Republicii Moldova şi pe asistenţa necesară în contextul venirii refugiaţilor din Ucraina. "Trebuie să creăm condiţiile logistice necesare distribuirii refugiaţilor atât în Europa, cât şi dincolo de Atlantic. Colegii europeni au propus crearea de centre umanitare pentru distribuirea refugiaţilor", a precizat Annalena Baerbock, citată de publicaţia Bild.

Conform cotidianului Le Figaro, Conferinţa internaţională a donatorilor pentru Republica Moldova este organizată de Germania, Franţa şi România. La reuniunea Consiliului Uniunii Europene desfăşurată luni la Bruxelles a fost invitat şi ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.