Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interesant – Când a ordonat Joe Biden doborârea balonului chinezesc: 'Vreau să îi felicit pe piloţii care au făcut-o'

joe biden lege

Preşedintele american, Joe Biden, i-a felicitat sâmbătă pe piloţii care au doborât "cu succes" balonul chinez care survola Statele Unite de câteva zile, notează AFP, informează Agerpres.

"Am ordonat Pentagonului miercuri să-l doboare cât mai curând posibil (...) Vreau să îi felicit pe piloţii care au făcut-o", le-a declarat jurnaliştilor liderul de la Casa Albă.

Poziția Pentagonului

Un avion de vânătoare a doborât balonul chinez care zbura deasupra Statelor Unite de câteva zile şi a cărui prezenţă constituia o "încălcare inacceptabilă" a suveranităţii americane, a declarat sâmbătă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. "În această după-amiază, la ordinul preşedintelui (Joe) Biden, un avion de vânătoare american (...) a doborât cu succes un balon spion la mare altitudine, care aparţinea Republicii Populare Chineze, în spaţiul aerian deasupra coastei Carolinei de Sud", a indicat Lloyd Austin într-un comunicat (poziția Pentagonului, integral aici). Joe Biden va "face întotdeauna o prioritate din siguranţa americanilor răspunzând eficient la o încălcare inacceptabilă a suveranităţii noastre", a adăugat el.

Context

Pentagonul anunţase vineri că a detectat un aerostat mare deasupra Statelor Unite şi a asigurat că nu are îndoieli cu privire la provenienţa chineză şi la utilizarea lui în scopuri de spionaj. Autorităţile chineze, care s-au referit la o intruziune "involuntară", şi-au exprimat "regretele". În urma acestui incident ce face vâlvă în Statele Unite, secretarul de stat american, Antony Blinken, a amânat o rară vizită planificată la Beijing, destinată să relaxeze tensiunile cu rivalul chinez.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.