Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră – Pentagonul dezvăluie de ce a doborât armata SUA balonul chinezesc: ce țară și-a mai dat acordul

Agerpres - Reuters
Pentagon

În cadrul unui comunicat al secretarului american al apărării, Lloyd Austin, Pentagonul afirmă că armata Statelor Unite a doborât cu succes un balon de supraveghere care zbura la altitudine mare, în largul coastei americane, informează CNN, potrivit Rador.

"Balonul, care era folosit de Republica Populară Chineză în tentativa de a supraveghea obiective strategice din partea continentală a Statelor Unite, a fost doborât deasupra apelor teritoriale americane. Miercuri, preşedintele Biden şi-a dat acordul pentru doborârea balonului de supraveghere, imediat ce misiunea poate fi îndeplinită fără niciun risc inutil pentru vieţile americane, de pe traiectoria balonului. După o analiză atentă, comandanţii armatei SUA au stabilit că doborârea balonului cât timp acesta se afla deasupra uscatului prezintă un risc nejustificat pentru oamenii dintr-o zonă largă, datorită mărimii şi altitudinii balonului, precum şi a echipamentelor de supraveghere de la bordul acestuia. În conformitate cu instrucţiunile preşedintelui, Departamentul Apărării a dezvoltat opţiuni privind doborârea în siguranţă a balonului deasupra apelor noastre teritoriale, monitorizând, în acelaşi timp, traiectoria acestuia şi activităţile sale de colectare a informaţiilor", se precizează în comunicatul Departamentului Apărării.

Canada, implicată în acțiune

În comunicat se adaugă că măsura privind doborârea balonului a fost implementată în coordonare cu Canada, în condiţiile în care aparatul de zbor a ajuns dinspre Canada în spaţiul aerian al SUA, la începutul aceste săptămâni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.