Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden: Economia SUA a înregistrat progrese în ultimul semestru, deşi o inflaţie scăpată de sub control ar fi o reală provocare

NBC News
Biden socialism

Economia Statelor Unite a înregistrat progrese în ultimul semestru, a afirmat luni preşedintele Joseph Biden, oferind argumente în favoarea proiectului privind infrastructura şi încercând să minimizeze riscurile inflaţiei, deşi a admis că o inflaţie scăpată de sub control ar fi o "reală provocare".

"Economia noastră a parcurs un drum lung în ultimele şase luni. Nu putem reduce ritmul acum. Putem transforma creşterea economică puternică de acum într-una care va asigura că toţi americanii au oportunitatea de a profita de pe urma ei în următorii ani şi putem arăta că democraţia americană le oferă cetăţenilor rezultate", a declarat Joseph Biden, citat de publicaţia The Hill.

Declaraţiile liderului de la Casa Albă intervin pe fondul scăderilor indicilor bursieri din cauza preocupărilor privind creşterea numărului cazurilor de coronavirus. În paralel, liderii Partidului Democrat şi cei ai Partidului Republican au disensiuni privind sursele de finanţare a unei părţi a proiectului privind infrastructura şi locurile de muncă, un plan cu durata de opt ani în valoare de 1.200 de miliarde de dolari, scrie Mediafax.ro.

Joseph Biden a încercat să minimizeze problema inflaţiei, care a atins nivelul de 5,4% în iunie, în contextul planurilor de asistenţă financiară adoptate din cauza pandemiei, dar a admis că o inflaţie scăpată de sub control ar fi o "reală provocare".

"Administraţia mea înţelege că dacă ne vom confrunta vreodată cu o inflaţie neverificată pe termen lung, acest lucru ar genera o reală provocare pentru economia noastră. Suntem încrezători că acest lucru nu se întâmplă în acest moment. Dar vom rămâne vigilenţi în privinţa reacţiilor necesare", a subliniat Joseph Biden, amintind însă că Rezerva Federală (FED), instituţia bancară centrală din SUA, este "independentă"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.