Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Johnny Depp rupe în cinematrogafe - Joacă în propriul film rolul lui Ludovic al XV-lea (Video)

Hollywood Reporter
johnny depp jean du barry

Johnny Depp face din nou un rol mare. Acum în propriul film într-un rol de exceptie.

Johnny Depp este din nou rege în cinematografe, de data aceasta la modul propriu-zis în filmul „Jeanne du Barry”, primul său lungmetraj de anvergură după acuzațiile care i-au ruinat cariera ajungând în sfârșit și în România.

Filmul apărut vineri în cinematografele de la noi își ia numele de la curtezana care a scandalizat anturajul regelui Ludovic al XV-lea, jucat în lungmetraj de Depp. Mai puțin obișnuit, el face pereche în peliculă cu cineasta franceză Maïwenn, pe numele ei întreg Maïwenn Aurélia Nedjma Le Besco, care e în același timp regizoarea filmului, dar și cea care o interpretează pe Jeanne du Barry.

Pelicula a deschis ediţia din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unde a avut parte de o ovație de peste 7 minute şi cronici pozitive.

După premiera de la Cannes, filmul a fost lansat imediat în cinematografele din Franța iar apoi treptat în alte țări europene și nu numai. Din motive pe care doar cei care s-au ocupat de distribuirea filmului le știu, Jeanne du Barry a apărut în cinematografele din România abia acum, deși filmul e unul în limba franceză iar noi suntem o țară francofonă.

Povestea filmului „Jeanne du Barry”, acum și în cinematografele din România

După cum notează descrierea oficială a lungmetrajului, Jeanne Vaubernier e fiica unei familii sărace care „îşi foloseşte frumuseţea şi inteligenţa pentru a-şi depăşi condiţia socială”.

„Prin intermediul iubitului ei, Contele du Barry, şi a Ducelui de Richelieu, Jeanne este prezentată regelui Ludovic al XV-lea. Inevitabilul se întâmplă şi regele se îndrăgosteşte de ea, descoperind pofta de viaţă”.

Jeanne devine favorita oficială, iar scandalul la curte e atât de mare încât ea rămâne în istorie drept femeia care a cucerit inima regelui Ludovic al XV-lea.

„Dacă am ales să concentrez povestea pe relaţia dintre Jeanne şi Ludovic al XV-lea, a fost pentru că asta a condus la căderea ei. Tot ce a urmat plecării de la Versailles este rezultatul direct al aceastei perioade din care ea iese cu o etichetă de care nu va scăpa niciodată: amanta regelui. Cu toate acestea, sunt convinsă că ea merita mai mult. De aceea fac aluzie la copilăria, tinereţea ei şi ce se întâmplă după moartea regelui”, a explicat regizoarea Maïwenn.

Cum a ajuns Johnny Depp să joace într-un lungmetraj francez

Odată unul dintre cei mai bine plătiți actori din lume, Johnny Depp a fost ales pentru rolul regelui Ludovic al XV-lea după ce mai întâi au fost ofertaţi doi actori francezi. Primul a refuzat să citească scenariul, iar cel de-al doilea a renunțat din cauza unor probleme de sănătate.

Regizoarea Maïwenn a relatat că apoi şi-a îndreptat atenţia către actori de peste ocean, primul pe lista ei de favoriţi fiind Depp, care a acceptat rolul imediat.

„L-am vrut în acest rol în primul rând pentru că, pur şi simplu, am fost o mare admiratoare a muncii sale de-a lungul timpului. Şi, de asemenea, pentru că acest rol, care este mai mult despre priviri şi tăceri decât despre cuvinte, părea pentru el, avea ceva din rolurile jucate în trecut - Edward Scissorhands sau Benny & Joon - şi din emoţia care iese la iveală de fiecare dată”, a spus regizoarea franceză.

„Există ceva din Buster Keaton în Johnny. În fine, am simţit în el latura romantică a personajului, aspectul său hipersensibil corespundea lui Ludovic al XV-lea din filmul meu”, a adăugat ea.

Jeanne du Berry e atât primul mare film al lui Depp după scandalul de violență conjugală care i-a ruinat practic cariera, cât și primul lungmetraj în limba franceză în care joacă.

Scandalul care l-a făcut pe actor un paria la Hollywood

Problemele au început pentru Depp odată cu publicarea unui articol de opinie de către fosta sa soție, actrița Amber Heard, în cotidianul american The Washington Post, în care aceasta relata că a fost o victima a violenței conjugale.

Deși Heard nu l-a numit pe Depp direct în articol ca fiind cel care a agresat-o, nimeni nu și-a făcut iluzii cu privire la cine se referă. Publicate în decembrie 2018 în mijlocul mișcării #MeToo din Statele Unite, acuzațiile au fost rapid preluate de tabloidele din întreaga lume.

Căderea lui Depp din grațiile Hollywood-ului a fost aproape instantă, la fel ca în cazul unui alt nume mare al cinemaului, Kevin Spacey, împotriva căruia au apărut în aceeași perioadă acuzații de abuz sexual.

Tabloidul britanic The Sun l-a numit pe Depp un „wife beater” (bătăuș de soție), actorul pierzând un prim proces de defăimare intentat în Marea Britanie împotriva ziarului. După pronunțarea verdictului de către justiția britanică decăderea lui Depp a fost completă, el fiind nevoit să renunțe și la rolul său din franciza de filme Fantastic Beasts și altele.

Între decembrie 2018 și 2022, când justiția americană i-a dat în cele din urmă câștig de cauză în urma unui proces extrem de mediatizat intentat împotriva fostei sale soții, Depp a mai jucat practic în doar două filme de epocă mai puțin cunoscute: Waiting for the Barbarians (2019) șiMinamata(2020). Însă el a fost ales să joace în ambele înaintea apariției acuzațiilor împotriva sa.

Spre comparație, între 2010 și 2018 Depp a jucat în fiecare an în 3 sau 4 filme.

Un juriu american a decis în cele din urmă în iunie anul trecut că Amber Heard l-a defăimat prin acuzațiile pe care i le-a adus, într-un proces în care au apărut numeroase detalii intime privind relația lor. Juriul i-a ordonat actriței să îi plătească despăgubiri de 15 milioane de dolari, sumă redusă de instanță la 10,4 milioane.

Heard, care a acuzat juriul că nu a ținut cont de un „munte de dovezi”, a spus că nu dispune de suma respectivă și că va ataca decizia la recurs.

Saga juridică s-a încheiat în cele din urmă fără un nou proces, când Depp a fost de acord în decembrie 2022 să accepte despăgubiri de un milion de dolari de la fosta sa soție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.