Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate: UE nu intenţionează să se implice într-un război rece contra Chinei

Uniunea Europeană nu intenţionează să ajungă la un război rece împotriva Chinei, afirmă Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, exprimând însă preocupare privind ambiţiile militare ale Beijingului, relatează cotidianul Le Figaro, potrivit MEDIAFAX.

"I-am spus ministrului chinez de Externe: «Nu vă faceţi griji, Europa nu se va implica în vreun război rece contra Chinei»", a declarat Josep Borrell după discuţia prin videoconferinţă cu şeful diplomaţiei de la Beijing, Wang Yi, pe tema pregătirii unui summit UE-China.

Citește și: EXCLUSIV În stare de alertă, SPP face noi achiziții de mașini! Limuzine de peste 100.000 de euro

"Lucrăm deja de mult timp pentru combaterea dezinformărilor. Am început acum cinci ani. În ultimii ani, dezinformarea vizează şi surse din China, dar nu este îndreptată împotriva Chinei", a afirmat Josep Borrell.

La rândul său, Vera Jourova, vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil de Valori şi Transparenţă, a declarat că "Rusia şi China se află în spatele unor campanii de dezinformare care vizează acţiuni UE de contracarare a epidemiei de coronavirus".

Josep Borrell a precizat că a primit asigurări din partea ministrului chinez de Externe că Beijingul "nu are ambiţii militare".

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

"Cuvintele contează în diplomaţie, dar faptele contează poate mai mult. Suntem deplin conştienţi în Europa că Administraţia Chinei suplimentează cheltuielile militare. Una este ce spun chinezii, alta este ceea ce ştim noi", a spus Borrell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.