Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Județul Sibiu are resursele necesare pentru a deveni destinație turistică de top.

content-image

Județul Sibiu are un patrimoniu natural și cultural special, care poate contribui la dezvoltarea accelerată a județului, în special în mediul rural, este opinia Danielei Cîmpean, propunerea PNL pentru președinția Consiliului Județean.

În opinia ei, valorificarea patrimoniului Sibiului prin dezvoltarea turismului durabil va duce la creșterea economiei locale, având grijă simultan de natură și de patrimoniul cultural. ”Municipiul Sibiu este deja o destinație de top în turismul românesc, mai ales după anul 2007. Avem un număr de turiști români și străini în creștere, însă durata medie a unui sejur este mai mică de două zile. Avem resurse să dezvoltăm o serie de atracții și destinații secundare, care să convingă turiștii să petreacă mai mult timp în județul Sibiu”, susține Cîmpean.

Soluțiile pentru organizarea unui turism de calitate în întregul județ sunt în opinia Danielei Cîmpean investițiile în promovarea valorilor culturale tradiționale ale județului, modernizarea infrastructurii turistice, de transport şi a traseelor turistice rurale.

Principalele programe identificate de candidatul liberal în dezvoltarea turismului în județ sunt crearea unei zone turistice Păltiniș – Miercurea Sibiului, ”o zonă turistică integrată de patru sezoane, unde Consiliului Județean Sibiu  se implică în promovarea pe plan european a agroturismului şi a pensiunilor din zona Mărginimii Sibiului”; organizarea unei zone de schi și turism montan în natură sălbatică în masivul Făgăraș – Bâlea, unde  ”dezvoltarea într-un cadru organizat a turismului în această zonă aduce investiții specifice, dar și investiții pentru amenajarea de parcări, pentru infrastructura pentru tratarea apelor uzate şi gestiunea deșeurilor” și introducerea traseelor turistice tematice, precum “traseul bisericilor fortificate”, „traseul brânzei din Mărginimea Sibiului” și „traseul Mocăniței”, ”care să pună în valoare tradițiile și cultura sibiană”, după cum spune Daniela Cîmpean.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.