Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătoare, despre efectele schimbării primei legi a justiţiei: 'Consolidarea independenței justitiei, îmbunătățirea actului de justiție'

csm1609.ro
inspectia judiciara judecator

Comisia specială parlamentară pentru legile justiţiei a finalizat miercuri, 29 noiembrie, dezbaterile pe propunerea legislativă de modificare a Legii 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor. Comisia a adoptat un raport favorabil, proiectul urmând să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor. Judecătoarea Adina Ghiţă, de la Tribunalul Bucureşti, a reprezentat Uniunea Naţională a Judecătorilor din România la lucrările comisiei. Această afirmă că proiectul aduce o nouă viziune asupra justiţiei care va conduce la consolidarea independenței justitiei, la îmbunătățirea actului de justiție și la o mai bună protecție a drepturilor și libertăților cetățenilor.

Vezi şi: Sorina Matei demontează explicațiile SRI, în scandalul microfonului găsit în casa ministrului de Interne

"Proiectul aduce, fără îndoiala, o nouă viziune asupra justiției, viziune care a preluat multe dintre cerințele exprimate de-a lungul timpului de judecători și procurori. Acest lucru va conduce, implicit, la consolidarea independenței justitiei, la îmbunătățirea actului de justiție și la o mai bună protecție a drepturilor și libertăților cetățenilor.

Cele mai multe amendamente preluate și adoptate de Comisie au fost propuneri de modificări venite din partea CSM, a asociațiilor profesionale si a guvernului. După ce vom primi forma consolidată de la Comisie, voi putea scrie concret și pe amendamentele adoptate.

La acest moment, însă, pot spune că propunerea care a trecut de Comisie, dacă va deveni lege, va produce o reformă autentică în justitie și va aduce un progres pentru societate, va întări independența justiției și va oferi garanții noi pentru cetățeni că vor avea parte de un act de justiție mai eficient și mai bun", scrie Adina Ghiţă pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.