Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător, după afirmațiile lui Nicolicea - Nu este un conflict de muncă, ci unul între autoritățile statului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam protest magistrați

Judecătorul Cristi Danilet, sustine, dupa ce Eugen Nicolicea a fost ca protestul magistratilor este ilegal si ca sunt pasibili de inchisoare, ca revendicarea judecatorilor si a procurorilor nu este un conflict de muncă, ci unul intre autoritatile statului.

"Văd că un avocat condamnat penal susține că magistrații fac grevă, iar un parlamentar amenință cu închisoarea pe magistrații care fac - după el - grevă.

Se pare că nu au citit art. 190 din Legea dialogului social nr. 62/2011: „(1) Greva poate fi declarată numai pentru interese cu caracter profesional, economic si social ale angajatilor. (2) Greva nu poate urmări realizarea unor scopuri politice.”

Așadar, să ne înțelegem:

- un condamnat penal pentru o infracțiune de corupție sau asimilată corupției nu are ce căuta în breasla avocaților; tolerarea lui și citarea lui este o jignire pentru orice profesionist al dreptului;

Citeste si Victor Ponta, semnal de alarmă în plin scandal pe justiție: 'Între timp în partea economică ne distrugem atât de tare'

- membrii dintr-o putere politică a statului nu au voie să amenințe magistrații; cine face asta pune instituția din care face parte pe picior de război cu autoritatea judecătorească; or, între instituțiile statului nu pot exista conflicte de acest gen;

- niciun magistrat nu a declarat și nu va declara grevă; noi ne știm obligațiile și nu ne interesează sindicalismele;

- scrie în lege că greva este pentru neînțelegeri cu angajatorul și chestiuni legate de muncă și salarii, nu pentru chestiuni politice. Or, magistrații nu au probleme cu cei care le plătesc salariul, ci cu celelalte puteri ale statului care dau acte normative împotriva justiției pentru a lua controlul asupra ei.

Prin urmare, revendicarea magistraților se referă la un organ politic al statului (Guvernul României) și privește o acțiune politică (abrogarea unui act normativ). Nu este un conflict de muncă privind magistrații, ci un conflict între autoritățile statului", a scris judecatorul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.