Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător acuzat de luare de mită, arestat preventiv

primar arestat

Curtea de Apel Bucureşti a admis sâmbătă propunerea procurorilor DIICOT de a emite mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele judecătorului Nicuşor Maldea, de la Tribunalul Caraş-Severin. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată.

CSM a încuviinţat cererea procurorilor DIICOT pentru propunerea de arestare preventivă, iar magistratul a fost vineri adus cu mandat în Capitală. 

Judecătorul Nicuşor Maldea de la Tribunalul Caraş-Severin s-a prezentat miercuri şi joi la DIICOT pentru audieri în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, la bancrută frauduloasă şi la fals intelectual. 

La sediul DIICOT, el a declarat că nu a luat mită, însă a recunoscut că cineva i-a oferit bani, dar a refuzat să îi primească.

Vezi şi: Judecător, acuzat de DIICOT că a luat 80.000 de euro şpagă

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au efectuat, miercuri, o percheziţie în municipiul Reşiţa, într-un dosar care vizează un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, care a fost sprijinit de un judecător. 

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, a fost constituit un grup infracţional organizat, sprijinit de către un magistrat judecător, care, fiind învestit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale, a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi. După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi în faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mai mare", susţin procurorii.

Vezi şi: Cadoul lui Hellvig, otrăvit? Întrebări delicate pentru SRI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.