Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecător CSM, informație-cheie cu privire la protocolul SRI-PG: 'Pare că s-ar putea să se fi adus atingere la independenţa justiției'

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Evelina Oprina, judecător CSM, susţine că, în şedinţa de miercuri, Consiliul a efectuat o analiză formală a protocolului SRI-Ministerul Public, menţionând că s-a constatat că sunt texte din document care pot naşte vulerabilităţi privind independenţa sistemului judiciar, informează Mediafax.

"Actualul Consiliu a funcţionat fără a exista niciun fel de altă înţelegere, protocol cu SRI. În ceea ce priveşte Inspecţia Judiciară, astăzi, în şedinţa de plen, am aflat că există un astfel de protocol încheiat cu SRI, dar a fost denunţat. Acest protocol, cum a comunicat IJ, este în curs de desecretizare. Denunţarea o fac părţile, urmează să se desecretizeze şi vom evalua şi conţinutul protocolului şi motivele care au dus la denunţare. (..) Pe protocolul care a fost deja declasificat, încheiat între Parchetul General şi SRI, astăzi CSM a procedat la o analiză oarecum formală şi a constatat că anumite texte pot naşte anumite vulerabilităţi în ceea ce priveşte independenţa sistemului judiciar. Pare că s-ar putea să se fi adus atingere într-un fel, prin modul în care a fost pus în aplicare acest protocol, la independenţa sistemului judiciar", a declarat judecătorul CSM Evelina Oprina la Tvr.

A recunoscut tot la DNA: A primit, la schimb, închisoare cu suspendare

În ceea ce priveşte protocolul SRI-ICCJ şi consecinţele acestuia, magistratul a explicat că, procedural, Consiliul va pronunţa o soluţie în sensul existenţei sau inexistenţei unei atingeri a independenţei sistemului judiciar, pe alte paliere urmând să de pronunţe alte autorităţi ale statului.

"Nu am putut să concep până acum că pot exista astfel de înţelegeri şi, mai ales, secrete", a mai precizat judecătorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.