Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorii explică de ce Gheorghe Burnei are voie să lucreze iar în spitale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Gheorghe Burnei

Medicul ortoped Gheorghe Burnei poate opera din nou în spitalele publice, inclusiv la Spitalul "Marie Curie", deoarece, după 8 luni de la impunerea acestei interdicţii, "necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nu mai este actuală", se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a dat publicităţii, marţi, motivarea deciziei din 25 august, prin care un judecător de la această instanţă a dispus că medicul Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienţi, poate profesa din nou la Spitalul "Marie Curie", scrie agerpres.ro.

Citește și: Mircea Badea a tras lozul cel mare! Cât a căștigat la pariuri în urma meciului Halep-Șarapova

"Cu privire la interdicţia de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul (...) sau în altă unitate din sistemul public de sănătate impusă în cadrul controlului judiciar, judecătorul de cameră preliminară apreciază că nu se mai impune menţinerea acesteia. Are în vedere judecătorul de cameră preliminară că această interdicţie a fost impusă prin încheierea Curţii de Apel Bucureşti la data de 20.12.2016, în urmă cu 8 luni. După trecerea acestei perioade de timp, se apreciază că menţinerea obligaţiei nu se mai impune, necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nemaifiind actuală'', se arată în motivare.

Citește și: Becali are concurență mare! Cine este femeia care bagă milioane în echipa sa și vrea să o învingă pe FCSB

Judecătorul susţine că medicul are deja stabilită interdicţia de a lua legătura cu persoanele menţionate în rechizitoriu şi nu se mai poate invoca necesitatea unei bune desfăşurări a procesului penal prin menţinerea interdicţiei de a profesa.

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinţi pentru a le opera copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti.

Citește și: Liviu Dragnea pune punct speculațiilor din presă! Când vor avea loc creșterile salariale

Procurorii susţin că există indicii privind săvârşirea de către Gheorghe Burnei a unor infracţiuni contra vieţii şi contra integrităţii corporale sau sănătăţii, în care victimele sunt minori aflaţi anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei a agravat-o prin acţiunile sale intenţionate.

Conform documentelor întocmite de procurori, Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinţii ai căror copii urmau să fie operaţi, însă după ce efectua intervenţiile chirurgicale le permitea părinţilor "să îl gratifice" cu diverse sume.

Citește și: Iubitul Elenei Udrea vrea să dea lovitura! Ce afacere își va deschide acesta

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenţiei chirurgicale, încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donaţie. Persoanele care ajungeau la Burnei şi care îi ofereau mită erau părinţi ai căror copii aveau anumite deficienţe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

Totodată, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenţie chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinţi să îi dea bani sau alte foloase pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale.

Citește și: Imagini inedite cu unul dintre milionarii români! Cum a fost surprins acesta

Anchetatorii mai spun că medicul apela şi la ameninţări cu refuzul efectuării operaţiei dacă părinţii nu se conformau cererilor sale.

Presa a relatat cazul unei fete, Amira, care a fost operată în urmă cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxaţie congenitală la şold. Fata a fost supusă în total la 11 intervenţii chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operaţiile nu au reuşit însă, iar fata este acum imobilizată la pat.

Citește și: Facebook face o schimbare bombă! Ce a interzis datorită știrilor false .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.