Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker insistă că UE nu trebuie să încredinţeze altcuiva propria securitate

Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri că Uniunea Europenă nu trebuie să-şi încredinţeze securitatea unor terţi şi a susţinut propunerea creării unui fond european comun pentru apărare, transmite agenţia EFE. Juncker a spus în faţa eurodeputaţilor că, la viitorul summit european din 22-23 iunie, pe agenda căruia sunt înscrise ca teme principale Brexit-ul, imigraţia şi securitatea şi apărarea UE, va încerca să obţină din partea liderilor europeni sprijin pentru această inţiativă a CE.

Preşedintele Comisiei Europene a insistat asupra necesităţii unei apărări europene comune consolidate şi a amintit că 'SUA cheltuie dublu (pe apărare - n.red.) faţă de ansamblul ţărilor UE, iar Rusia şi China de asemenea îşi sporesc bugetul apărării'. 'Nu putem miza că cineva din afară se va ocupa de securitatea noastră', a mai spus Juncker în faţa Parlamentului European, conform Agerpres.

Executivul comunitar a propus săptămâna trecută crearea unui fond european pentru apărare în cadrul căruia vor fi mobilizate sume de până la 5,5 miliarde de euro pe an. Cu ajutorul acestui fond vor fi finanţate cu prioritate activităţile de cercetare şi de dezvoltare în industria de apărare, cu obiectivul ca această industrie să devină mai competitivă. Planul va fi discutat săptămâna viitoare la Consiliul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.