Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JURNAL din Ambulanță: oamenii din linia 1 își vin cu DETALII neștiute despre cum sunt tratați bolnavii de coronavirus

Digi 24
ambulanta

Zi de zi, se supun pericolului de a fi infectați cu coronavirus, însă continuă să își facă munca. Echipajele de ambulanță fac parte din linia întâi în lupta contra COVID-19. Nu e ușor pentru echipa medicală, dar stările prin care trec pacienții sunt greu de transpus în cuvinte. Unii bolnavi sunt la limita dintre viață și moarte, iar teama e un sentiment prezent în rândul celor cu coronavirus, conform Mediafax.

Citește și: CIUDAT 5 decese din 6, 14 și 15 aprilie, RAPORTATE astăzi, pe 1 mai

Pentru Toma Florin Constantinescu, bolnavul care a cerut ajutor la 112, este cea mai grea zi a lui de până acum. Frisoanele, febra l-au epuizat: „Nu ai forţă să faci nimic, transpiri şi trebuie să schimbi hainele la 4-5 ore. Şi durerile de cap... Medicul de familie a zis să mai stăm câteva zile, să vedem cum evoluează şi, în cele din urmă, astăzi dimineaţă mi-a zis să sun la 112. Mi-au spus că trimit echipajul, nu a durat mult, nici 30 de minute. Totul a fost neaşteptat de occidental, oameni drăguţi, amabili.”

Pentru ambulanţieri, este doar una dintre misiunile în care pleacă zilnic. Vremea frumoasă şi căldura sunt o problemă în plus pentru aceşti oameni, care îşi riscă sănătatea în fiecare zi. „Ne este foarte cald, transpirăm îngrozitor. Îmbrăcaţi în combinezon nu ne putem hidrata, trebuie să luăm pauză. Într-o zi ne putem îmbrăca şi de 3-4 ori, nu putem rezista mai mult de 4 ore şi atunci ne rotim”, spune Daniela Iordan, asistent principal la SABIF.

După ce a evaluat starea pacientului, echipa SABIF l-a transportat la spitalul Victor Babeş, pentru a-i fi prelevate probe pentru testul COVID-19. La spitalul Victor Babeş, protocolul spune că pacientul suspect de infectare este internat. După ce a evaluat gravitatea cazului, medicul a decis că pacientul nu necesită internarea de urgenţă, astfel încât a fost trimis la spitalul de boli infecţioase Matei Balş, unde protocolul prevede prelevarea de probe biologice pentru testare şi returnarea pacientului la domiciliu.

Toma Florin Constantinescu va aştepta rezultatul testului timp de 24 de ore, probabil cele mai lungi din viaţa sa de până acum. "Niciodată nu m-am gândit că pot să mor. Surpriza pe care am constatat-o a fost asta, că nu m-am gândit la moarte!"

Pentru echipa SABIF este doar una din zilele epuizante de muncă în condiţii de risc.

„Este o zi normală. Familia ştie ce fac, unde lucrez, nu sunt stresaţi. Eu sunt mai stresată, că mă gândesc la copii: să îmi las echipamentul în staţie, să mă dezinfectez ş.a.m.d. Suntem in linia întâi şi să ştiţi că în echipa atmosfera este plăcută. Ca să ne relaxăm facem glume şi o luăm de la capăt”, spune Daniela Iordan, asistent principal la SABIF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.