Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Justice leaks' la CSM: Judecătorii propuşi pentru suspendare, din cauza discuţiilor de pe Facebook, obţin o amânare

BN breaking news justitie

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior a Magistraturii a decis vineri, 23 aprilie, să amâne pentru data de 12 mai decizia cu privire la suspendarea unor judecători cercetaţi disciplinar pentru derapajele de pe un grup de Facebook.

Inspecţia Judiciară solicită Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcţie a unor judecători, pe perioada cercetării disciplinare. Ancheta disciplinară a fost iniţiată ca urmare a publicării de către STIRIPESURSE.RO a serialului "Justice leaks", cu imagini de pe grupul de Facebook "Forumul Magistraţilor" şi de pe un grup de Whatsapp al unei asociaţii profesionale a procurorilor.

Vizaţi de cererea de suspendare din funcţie sunt judecătorii Dragoş Călin, preşedintele Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România, de la Curtea de Apel Bucureşti, Laurenţiu Grecu, de la Tribunalul Mehendinţi, şi Alina Gioroceanu, de la Tribunalul Olt. Judecătorii vizaţi de cererea de suspendare apar în imaginile publicate de STIRIPESURSE.RO purtând conversaţii cu un caracter politic, atacând şi jignind colegi magistraţi. Erau atacaţi, printre alţii, Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, iar ministrul Stelian Ion era lăudat.

Patru dintre cei nouă membri ai secţiei s-au abţinut: Bogdan Mateescu, Gabriela Baltag (ambii ţinte ale jignirilor de pe forum), Andrea Chiş (participantă la discuţiile de pe forum) şi Simona Marcu. Astfel, au rămas în complet judecătorii Lia Savonea, Nicoleta Ţînţ, Mariana Ghena, Mihai Bălan şi Evelina Oprina.

Secţia a decis amânarea pentru data de 12 mai, având în vedere necesitatea analizării excepţiilor invocate de cei trei judecători vizaţi de cererea de suspendare.

Potrivit art. 52 alin. (1) din Legea 317/2004, "pe durata procedurii disciplinare, secția corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcție a magistratului, până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare, dacă exercitarea în continuare a funcției ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare sau dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției. Măsura suspendării poate fi reevaluată oricând pe durata judecării acțiunii disciplinare, până la pronunțarea hotărârii de către secția corespunzătoare."

JUSTICE LEAKS, episodul 1

JUSTICE LEAKS, episodul 2

JUSTICE LEAKS, episodul 3

___

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.