Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau, critici dure la adresa Chinei: 'Diplomaţia coercitivă' și abordarea sa faţă de drepturile omului sunt contraproductive

www.thestar.com
Justin Trudeau

''Diplomaţia coercitivă'' a Chinei faţă de anumite ţări şi abordarea sa faţă de drepturile omului sunt contraproductive, a acuzat marţi premierul canadian Justin Trudeau, relatează AFP.

Şeful guvernului canadian a denunţat încă o dată detenţia ''arbitrară'' a doi canadieni în China, precum şi a altor cetăţeni străini, apreciind că sunt rezultatul unei ''diplomaţii coercitive'' şi a unei ''tactici'' prost văzute de Canada şi aliaţii săi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

El a criticat, de asemenea, abordarea Chinei în materie de ''drepturile omului, fie pentru uiguri, fie pentru cetăţenii din Hong Kong'', afirmând că aceasta ''preocupă enorm'' Canada.

Trudeau a făcut aceste afirmaţii în timp ce cele două ţări au marcat marţi 50 de ani de la stabilirea de relaţii diplomatice şi în contextul în care ambasadorul canadian în China a luat legătura ''virtual'' cu fostul diplomat Michael Kovrig şi cu consultantul Michael Spavor, pentru prima dată din ianuarie.

Michael Kovrig şi Michael Spavor sunt închişi în China din 10 decembrie 2018. Ei au fost acuzaţi de spionaj în iunie anul trecut.

Detenţia lor ''a pus presiune asupra relaţiilor dintre Canada şi China'', a subliniat Trudeau în cadrul unei conferinţe de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.