Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kadîrov vrea să le vină de hac rebelilor ruși: Situația din Belgorod să fie dată pe mâna unităților cecene!

Reuters
Ramzan Kadîrov

Liderul cecen Ramzan Kadîrov susține că situația din Belgorod, unde rebeli ruși care luptă de partea Ucrainei fac incursiuni de sabotaj, ar putea fi rezolvată de trupele speciale cecene. Acesta afirmă, pe canalul său de Telegram, că Putin ar trebui să trimită cei 70.000 de luptători ceceni să-i combată pe „teroriștii care au invadat regiunea Belgorod”.

„Urmăresc situația din regiunea Belgorod și sunt îngrijorat. Comandantul-șef se află, fără îndoială, într-o poziție mai bună. Dar aș dori să vă reamintesc că teroriștii care au invadat regiunea Belgorod ar fi putut fi combătuți de unitățile cecene. Spun acest lucru cu un motiv și vă voi explica.

Pentru a elimina un grup de bandiți pe teritoriul rusesc fără a provoca daune populației civile și infrastructurii este nevoie de cunoștințe și pregătire specială. Este nevoie nu doar de experiență militară, ci și de experiență antiteroristă. Luptătorii ceceni, care au deja experiența de a curăța republica de insurgenți în păduri și în zonele urbane, precum și experiența eliberării a aproape patru duzini de așezări LNR, inclusiv Mariupol, unde au angajat un inamic mai mare, au o astfel de pregătire. Acestea sunt regimentele și batalioanele Rosgvardiya, ale Ministerului rus al Apărării și ale poliției, în special Regimentul special de poliție care poartă numele Erou al Rusiei A.A. Kadîrov din cadrul Ministerului de Interne al Republicii Cecene, condus de Erou al Rusiei, comandantul Zamid Chalaev.

Numărul total al luptătorilor ceceni din batalioanele și regimentele structurilor de securitate și militare depășește 70.000. Asta înseamnă trei armate! Toate unitățile au fost instruite de Universitatea Forțelor Speciale din Rusia. Echipate cu cea mai recentă tehnologie, instruite, dotate cu arme fiabile și gata să execute orice ordin al comandantului suprem suprem pentru a ne proteja statul și cetățenii.

Aceasta ar fi o soluție bună. Așadar, suntem pregătiți și așteptăm ordinul!”, scrie Kadîrov.

Ce spune rebelii

Într-o înregistrare video de pe canalul Telegram al Legiunii Libertatea Rusiei, un bărbat care se identifică drept comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi spunea că îi va preda pe cei doi prizonieri guvernatorului Belgorodului, Viaceslav Gladkov, dacă acesta va veni să se întâlnească cu luptătorii în satul Novaia Tovoljanka, înainte de ora locală 17.00 (14.00 GMT). Înregistrarea video îi arată pe cei doi prizonieri, dintre care unul pare să fie rănit şi este întins pe o masă de operaţie.

"Astăzi, până la ora 17.00, aveţi posibilitatea de a comunica fără arme şi de a lua acasă doi cetăţeni ruşi, soldaţi obişnuiţi pe care dumneavoastră şi conducerea politică i-aţi trimis la măcel", se arată într-o declaraţie comună postată împreună cu videoclipul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.