Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer pentru utilizarea melodiei 'I Feel Love'

france24.com
kanye west

Administratorii moştenirii lăsate de legendara cântăreaţă disco Donna Summer au intentat marţi proces într-un tribunal federal din California împotriva lui Ye, rapperul cunoscut anterior sub numele Kanye West, pe care l-au acuzat că a încorporat fără permisiune hitul ''I Feel Love'', din 1977, în noul său album, informează Reuters, relatează Agerpres.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, Ye şi cântăreţul Ty Dolla $ign au folosit părţi ''recognoscibile instant'' din melodia cântăreţei în piesa lor ''Good (Don't Die)'', de pe albumul pe care l-au realizat în colaborare ''Vultures 1'', deşi administratorii moştenirii au respins explicit cerere lor de a folosi melodia.

Reprezentanţii lui Ye şi ai lui Ty Dolla $ign, pe numele real Tyrone Griffin, nu au putut fi contactaţi pentru a comenta informaţia. Avocatul moştenitorilor Donnei Summer a spus că ''va lăsa plângerea să vorbească de la sine''.

Ye, care şi-a schimbat în mod legal numele din Kanye West în 2021, a stârnit indignare în 2022 cu o serie de postări antisemite pe reţelele de socializare. Rapperul şi-a prezentat scuze în decembrie.

Ye şi Griffin au lansat ''Vultures 1'' pe 10 februarie. În prezent, este albumul cel mai bine vândut în Statele Unite, potrivit Billboard.

Administratorii moştenirii au precizat că au respins pe 3 februarie cererea de a le permite lui Ye şi lui Griffin să folosească ''I Feel Love''. ''Administratorii moştenirii au luat în considerare nu doar valoare comercială imensă a piesei 'I Feel Love', dar şi potenţiala degradare a moştenirii lui Summer'', se mai spune în plângere. ''West este cunoscut ca o figură publică controversată, cu un comportament ce a determinat numeroase branduri şi parteneri de afaceri să se disocieze de el''.

Potrivit documentelor juridice, Ye şi Griffin au înregistrat din nou ''I Feel You'', cu un cântăreţ diferit, în ciuda ''interzicerii absolute'' din partea administratorilor de a folosi melodia lui Summer sau ''un sunet asemănător''.

Moştenitorii au solicitat pagube materiale şi au cerut curţii să-i împiedice permanent pe Ye şi Griffin să mai încalce copyright-ul cântecelor Donnei Summer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.