Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kazahstanul pregătește o campanie de înarmare: În fața provocărilor externe fără precedent, trebuie să asigurăm inviolabilitatea suveranității statului

nuz.uz
Kasîm-Jomart Tokaev

Candidatul la președinția Kazahstanului, actualul șef de stat Kassîm-Jomart Tokaev, a promis că va realiza o modernizare a armatei și a ministerelor de forţă în următorii ani. El a făcut aceste afirmaţii în timpul prezentării programului său electoral, notează INTERFAX citată de Rador.

''În fața provocărilor externe fără precedent, trebuie să asigurăm inviolabilitatea suveranității statului și integritatea țării. Aceasta este datoria și obligația noastră sacră față de generațiile trecute și viitoare. În acest scop, vom acorda o atenție deosebită modernizării armatei și a întregului bloc al ministerelor de forţă'', a spus el. Acesta a dat asigurări că ''armata va fi dotată cu arme și echipamente moderne''. "Vom spori prestigiul serviciului militar și statutul cadrelor militare, vom consolida imaginea armatei noastre. Cadrele militare vor deveni un simbol al patriotismului kazah. Se vor lua măsuri pentru dezvoltarea complexului apărării şi a celui militar-industrial, consolidării apărării teritoriale", îmbunătățirii calității educației militare și a coerenței forţelor armate'', a adăugat Tokaev. Alegeri prezidențiale anticipate sunt programate pentru 20 noiembrie în Kazahstan.


Președintele american, Joe Biden, într-un mesaj de felicitare transmis lui Tokaev de Ziua Republicii, a remarcat contribuţia adusă de Kazahstan în menţinerea păcii, stabilității și prosperității în Asia Centrală timp de trei decenii. Pe 22 octombrie, Tokaev a afirmat că ''în fața unor tensiuni geopolitice fără precedent'', Kazahstanul va adera ferm la 'principiile fundamentale ale unei politici externe pașnice și constructive''. La începutul lunii octombrie, el a spus că politica externă a Kazahstanului ar trebui să fie echilibrată și să vizeze asigurarea securității regionale și globale. La sfârșitul lunii septembrie, Tokaev a remarcat că R. Kazahstan aderă la o poziție neutră în politica externă pentru a menține pacea cu statele vecine și în interiorul țării. În aceeași zi, el a declarat că integritatea teritorială a statelor trebuie să fie inviolabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.