Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong-Un cataloghează exerciţiul militar care a zguduit Peninsula Coreeană drept unul 'defensiv şi de rutină'

coreea de nord

Exercițiul militar desfășurat în Coreea de Nord, în cadrul căruia liderul Kim Jong-Un a monitorizat lansarea mai multor rachete, a fost unul "defensiv și de rutină", a informat miercuri Ministerul nord-coreean de Externe, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

"Exercițiul recent, condus de armata noastră, face parte dintr-o rutină a antrenamentelor militare și nu a vizat pe nimeni și nici nu a dus la agravarea situației în regiune", a informat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Exercițiul de sâmbătă este primul desfășurat de Coreea de Nord încă de la testarea unei rachete balistice intercontinentale, care a fost lansată în noiembrie 2017.

Coreea de Sud a reacționat la exercițiul de sâmbătă, făcând apel la "oprirea actelor care ar putea escalada tensiunile militare în Peninsula Coreeană".

Citește și: Anunț făcut de Viorica Dăncilă! ‘Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019’

"Doar exercițiul nostru defensiv și de rutină este catalogat ca fiind unul care provoacă, iar acest lucru reprezintă o manifestare a încercării de a pune presiune pentru dezarmarea statului nostru, care va duce la o invazie. Considerăm că această problemă este una foarte neplăcută și regretabilă, ar trebui să trimitem o notă de avertisment", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Extern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.