Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a dat planurile PSD peste cap! Marele miting de 1 milion de oameni NU va mai avea loc. Anunțul lui Florin Iordache

PSD

PSD renunţă să mai organizeze mitingul cu un milion de oameni, pentru susţinerea familiei tradiţionale, în luna mai, după ce ce Klaus Iohannis a anunţat că va ataca legea referendumului la CCR.

Astfel, după ce a anunţat că va retrimite legea referendumului la CCR, Florin Iordache a declarat, pentru Digi 24, că PSD renunţă să mai organizeze mitingul cu un milion de oameni, pentru susţinerea familiei tradiţionale.

„Pentru a avea referendum în luna iunie, trebuia ca legea referendumului să fie promulgată. (Reporter: În aceste condiţii, mitingul PSD va mai avea loc?) Păi, eu cred că nu. Ne doream să fie în acea perioadă de 30 de zile cât dura până la organizarea referendumului, dacă noi nu avem o lege, despre ce discutăm?”, a spus Florin Iordache, deputat PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă, la Blaj, că retrimite Legea referendumului la Curtea Constituţională, nefiind mulţumit de forma în care a ajuns la promulgare.

Un val cât un imobil de opt etaje doboară recordul pentru emisfera sudică

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în 4 aprilie, în calitate de for decizional, cu 195 de voturi "pentru”, 71 de voturi "împotrivă” şi 6 abţineri, Legea referendumului, trimisă la reexaminare de către preşedinte Klaus Iohannis.

Legea a fost contestată la CCR de PNL şi USR, însă sesizarea a fost respinsă în 3 mai de Curtea Constituţională.

Potrivit textului legii, “cetăţenii sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută în Constituţie, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituţionale, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţa publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia şi data referendumului".

Radu Tudor îl critică pe jurnalistul care l-a denunţat pe Iohannis la DNA: 'Binele nu se uită'

PSD a anunţat în mai multe rânduri că aşteaptă promulgarea Legii referendumului pentru a stabilit data referendumului privind definirea familiei în Constituţie.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 9 mai 2017, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Iniţiativa a fost trimisă Senatului pentru dezbatere şi vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.