Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a semnat: LOVITURĂ pentru ANAF și procurorii din Ministerul Public

iohannis decret

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea de aprobare a Ordonanţei Guvernului nr. 21/2014 pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 81/2000 privind inspecţia tehnică periodică a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România.

Prin această lege, autovehiculele ANAF şi ale procurorilor din Ministerul Public sunt eliminate din categoria celor care pot folosi girofaruri cu lumină albastră când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni urgente.

Citește și: Negocieri intense între Victor Ponta și Viorica Dăncilă! Ce funcție vrea să-i obțină soției sale

Conform actului normativ, sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase de culoare albastră autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

În textul iniţial al ordonanţei, în această categorie erau incluse şi autovehiculele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi cele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public.

Citește și: Mega Image vrea să dea mega-lovitura! Se schimbări îi așteaptă pe clienți

Potrivit prevederilor în vigoare, semnalele speciale de avertizare cu lumină albastră montate pe autovehicule obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere.

Legea mai prevede că deţinerea, montarea sau folosirea în circulaţia pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept se va pedepsi, pe lângă amendă, şi prin sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: De pilele incompetente nu se va atinge

Alte modificări prevăd că împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta. Plângerea suspendă executarea amenzii şi a sancţiunii contravenţionale complementare dispuse prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei de la data înregistrării la judecătorie.

Inspecţia tehnică periodică se efectuează în staţii autorizate sau în reprezentanţe RAR, conform legislaţiei în vigoare, mai prevede legea.

Citește și: Incredibil! Milioane de români au fugit din țară din cauza sărăciei și corupției .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.