Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis arată DIRECȚIA de viitor: Dezvoltarea infrastructurii și reducerea evaziunii fiscale

presidency.ro
Iohannis Ciolos

Președintele Klaus Iohannis a indicat azi două direcții care ar trebui să fie urmată de noul Guvern: Dezvoltarea infrastructurii și reducerea evaziunii fiscale. El a susținut că 'interesul onest pentru dezvoltarea sănătoasă a României' trebuie să fie reperul acțiunii politice și al oricărei majorități electorale, precizând că statul român poate miza 'inteligent' pe dezvoltarea capitalului autohoton și, în același timp, să atragă cât mai multe investiții străine directe.

Vezi și: Laura Codruţa Kovesi dă cărțile pe față despre 'dosarele politice'

Vezi și: Panică mare pentru Traian Băsescu: Pinalti îl 'toarnă' la DNA ca să-și scape fata

"Interesul onest pentru dezvoltarea sănătoasă a României trebuie să fie reperul acțiunii politice și al oricărei majorități electorale. Ne aflăm în prezent într-o situație cumva paradoxală. Pe de-o parte, oamenii de afaceri au devenit sceptici în legătură cu politicienii și aș spune că pe bună dreptate. Pe de altă parte, performanța economică necesită încredere în politicile guvernamentale. Avem cu toții datoria de a reclădi această legătură bazată pe încredere, transparență și onestitate între politică și afaceri, între stat și economie", a afirmat Iohannis, într-un discurs susținut la gala "Topul Național al Firmelor".

El a subliniat importanța continuării reformelor în zona economiei reale, arătând că România trebuie să urmărească în perioada următoare două obiective majore: modernizarea și extinderea infrastructurii, pe de-o parte, îmbunătățirea calității mediului de afaceri și reducerea evaziunii fiscale, pe de altă parte.

"Îi asigur pe români că voi discuta despre aceste obiective concrete atunci când va veni momentul să desemnez viitorul prim-ministru al României", a adăugat șeful statului.

Președintele a arătat că firmele cu capital românesc și cele cu capital străin 'se pot consolida reciproc'.

"Putem să mizăm inteligent pe dezvoltarea capitalului românesc și să atragem în același timp cât mai multe investiții străine directe. Firmele autohtone și capitalul extern se pot consolida reciproc și pot genera împreună performanțe și prosperitate", a susținut președintele Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.