Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, atac voalat la adresa Austriei: 'Granița noastră este granită externă a UE și o protejăm foarte bine'

presidency.ro
klaus iohannis, cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că un subiect pe care îl va aborda în cadrul summitului UE va fi legat de migrație. În acest context, președintele Klaus Iohannis a lansat un atac voalat la adresa Austriei. „Aproape că nu mai există spațiul Schengen din cauza migrației”, a mai spus președintele.

„După părerea mea, granița exterioară a UE trebuie consolidată, lucru pe care noi în România l-am făcut demult. Granița noastră este granită externă a UE și o protejăm foarte bine. Cum va decurge discuția pe migrație vom vedea, pentru că în final, știți foarte bine, că prin grija unui stat membru discuția pe migrație a fost legată de discuția pe Schengen. Din  nefericire, pentru că temele sunt principial diferite”, a spus Klaus Iohannis.

Tot legat de tema Schengen, președintele a spus, întrebat fiind dacă România mai ia în calcul atacul Austriei la CJUE, că este „o chestiune juridică foarte complicată”.

„Este o chestiune juridică foarte complicată. Nu am găsit doi juriști care să aibă aceeași opinie despre această chestiune și până nu ne lămurim între noi nu e bine să avansăm public anumite chestii”, a spus Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.