Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: Cu Guvernul Orban am avut mai multe discuții decât cu guvernele pesediste în 3 ani

Inquam Photos/ Octav Ganea
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat că relația cu Executivul Orban este una foarte bună, existând dialog în câteva săptămâni cât a fost în 3 ani cu guvernele PSD. Întrebat dacă l-ar mai pune pe Dacian Cioloș premier, Iohannis a evitat spunând că acum Orban a fost soluția bună.

"Constituția consfințește un executiv bicefal. Puterea executivă e bicefală. Politica economică a României se face de Guvern. Asta a dus la situația pe care am avut-o cu guvernele pesediste care au refuzat nu numai colaborarea cu președintele, ci chiar comunicarea cu președintele și simptomatic pentru acest fel de a guverna au fost chiar ultimele două cazuri de discuție cu guvernul eșuat. Vă amintiți când a devenit acută tema comisarului european, am invitat doamna premier la discuții. A chiulit. După ce a trecut moțiunea de cenzură și Guvernul a fost demis, am convocat partidele politice. Ce să vezi PSD-ul, sub conducerea contracandidatei mele, au chiulit. Cam aceasta a fost atmosfera discuțiilor pe teme economice, a spus Klaus Iohannis.

"Acest lucru se va schimba radical. Există ceva ce se numește colaborare loială, care a fost mereu invocată și de CCR, între spețele de divergențe între autoritățile statului. De când e în funcțiune Guvernul Orban am avut mai multe discuții decât cu guvernele pesediste în ultimii 3 ani. Nu încerc să îmi impun punctele de vedere. Sunt discuții foarte bune. Ne dorim să găsim soluțiile cele mai bune", a completat Iohannis.

Întrebat dacă l-ar mai numi pe Dacian Cioloș, Iohannis a spus: "Pe Dacian Cioloș l-am desemnat atunci premier, pentru că mi s-a părut o soluție. Acum l-am desemnat pe Ludovic Orban și îmi pare foarte bine".

Provocat cu privire la faptul că nu a dat un răspuns direct, Iohannis a completat: "cred că am dat răspuns exaustiv".

”Câteodată de la PSD se spune că sunt spectator, altă dată că sunt dictator şi vreau să acaparez putere. Sunt un preşedinte care se implică, care vine cu soluţii şi care vine cu perspective, nu mă joc, nu dictez, prezidez”, a mai afirmat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.