Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: E prea devreme să intre Schengen pe ordinea de zi în februarie 2023

Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Cotroceni, despre adererea României la spațiul Schengen, la finalul unei discuții cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola:

- „Consiliul European din 9 si 10 februarie nu va avea pe ordinea de zi subiectul Schengen. Dupa parerea mea, este oricum prea devreme. Pana pe 15 ianuarie e greu de crezut ca se poate intampla ceva, nu ma astept in doua sapt sa se rezolve problema abordarii austriece si problema abordarii olandeze fata de Bulgaria. Trebuie sa intelegem ca aceste chestiuni trebuie sa se rezolve inainte sa se voteze in Consiliul JAI. Nu ma astept ca la Consiliul extraordinar din februarie sa fie dezbatuta acesta tema Schengen. Sigur, va fi discutata intre noi, dar fara sa apara in concluzii. Sunt optimist ca vom gasit solutii pentru votul austriac si pentru abordarea olandeza fiindca cea mai buna solutie este ca Romania si Bulgaria sa primeasca un vot in acelasi timp, deci sa intre impreuna in spatiul Schengen”

- „Am apreciat implicarea doamnei presedinte personal, dar si a Parlamentului European in speta Schengen. Au fost din capul locului de partea noastra si au reconamdat si prin vot politic si prin discutii politice primirea Romaniei in spatiul Schengen. Am rugat-o pe dna presedinte sa pastreze aceasta abordare si optimism in continaure, cu speranta noastra legitima ca in anul care vine, curand in 2023, Romania sa devina parte din spatiul Schengen”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.