Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis și Guvernul au bătut palma în CSAT: s-au avizat propunerile de rectificare bugetară pentru instituțiile din domeniul securității naționale

Administrația Prezidențială
iohannis dancila iohannis guvern

Administrația Prezidențială a transmis, marți, la finalul ședinței CSAT, că s-au avizat propunerile de rectificare bugetară pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale:

„Marți, 30 iulie a.c., a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Principala temă abordată în cadrul ședinței Consiliului a constituit-o analiza rapoartelor Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Telecomunicații Speciale referitoare la modul în care au gestionat evenimentul tragic de la Caracal.

Din analiza făcută în cadrul ședinței CSAT, s-a constatat că instituțiile care au responsabilități în domeniul securității cetățenilor nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să asigure un drept fundamental prevăzut de Constituția României, dreptul la viață și la integritate fizică și psihică.

În continuarea ședinței, membrii CSAT au analizat și aprobat forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2020.

Astfel, Armata României va participa cu un efectiv de 2.376 militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 1.009 militari și polițiști.

Elementul de noutate îl reprezintă participarea cu o navă comandant la Grupul nr. 2 al Forțelor NATO Permanente privind Contramăsurile împotriva Minelor Marine care va opera în Marea Neagră și în Marea Egee, în semestrul I din anul 2020 cu 85 de militari.

De asemenea, Consiliul a aprobat declararea autostrăzii Ploiești-Brașov ca obiectiv strategic de interes național și a avizat proiectul Ordonanței de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 98/2010 privind identificarea, desemnarea și protecția infrastructurii critice.

În finalul şedinţei, s-au avizat propunerile de rectificare bugetară pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale, în anul 2019.

Consiliul a aprobat, totodată, eliberarea din funcție a directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale, General-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca, în urma înaintării, de către acesta, a demisiei”.

Citește și: VIDEO Tensiuni în CSAT. Klaus Iohannis: Am atenționat-o pe Dăncilă că Guvernul încalcă legea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.