Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, reacție după ce Guvernul ucrainean a eliminat așa-zisa 'limbă moldovenească', înlocuind-o cu limba română

Presidency.ro
iohannis zelenski

Klaus Iohannis, reacție după ce Guvernul ucrainean a eliminat așa-zisa 'limbă moldovenească', înlocuind-o cu limba română

Președintele Klaus Iohannis a reacționat după ce Guvernul ucrainean a rezolvat problema 'limbii moldovenești', în ziua în care la Kiev premierul Marcel Ciolacu a ținut o ședință comună de guvern româno-ucraineană.

”Salut pasul făcut astăzi de Guvernul Ucrainei în implementarea înţelegerii în problema aşa-zisului limbaj artificial ”moldovenesc” la care am ajuns cu preşedintele Zelenski săptămâna trecută la Bucureşti”, a transmis, meircuri seară, Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe Twitter.

Potrivit preşedintelui, este un ”pas important pentru construirea unui parteneriat strategic puternic, între statele şi societăţile din România şi Ucraina”.

Premierul Marcel Ciolacu i-a mulţumit, miercuri la Kiev, preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski pentru sprijinul acordat în decizia Guvernului ucrainean ca ca limba oficială pentru minoritatea română din Ucraina să fie româna şi nu „limba moldovenească”

”Din acest moment, la nivel internaţional nu mai există decât o singură limbă oficială pentru români: limba română! Această decizie luată de Guvernul ucrainean duce la îndepărtarea unei nedreptăţi. Vom colabora cu Ucraina şi pentru a modifica legislaţia în privinţa drepturilor minorităţilor, pentru ca românii din Ucraina să beneficieze de aceleaşi drepturi de care beneficiază cetăţenii ucraineni în ţara noastră”, a transmis premierul Ciolacu, aflat în vizită la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.