Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: 'România a fost prea mult timp un băiat bun şi harnic în clasă care nu se aude'

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Cluj, că România este un pol de stabilitate în zonă şi că trebuie să se implice mai mult în ceea ce înseamnă şi va însemna UE, nu să rămână ca până acum "un fel de băiat bun şi harnic, dar care nu este auzit în clasă". "România are o situaţie bună. Aş putea aproape să spun foarte bună. În contextul ultimilor ani şi cu schimbările politice care au avut loc în Europa, România a ajuns să fie un pol de stabilitate în această regiune, un pol de stabilitate care nu doar că a dovedit că ştie să gestioneze propriile probleme, intern, cu toate discuţiile (...), suntem o ţară cu creştere economică, stabilă, datele macro sunt extraordinar de bune. Reuşim chiar să fim o ţară care generează stabilitate şi pentru regiunea din jur. Această situaţie şi această poziţie a României trebuie să o exploatăm cu înţelepciune pentru a ne poziţiona în aşa fel încât integrarea profundă a României în UE să nu rămână doar un deziderat care este scris în toate strategiile şi în multe lucrări de specialitate, ci să devină o realitate', a afirmat Klaus Iohannis.

El a spus că una dintre liniile pe care trebuie să lucreze România este aceea a implicării în procesul de reflecţie a viitorului Europei, nu să rămână doar băiatul bun şi harnic de până acum. "În primul rând, trebuie să constatăm că prea mult timp ne-am jucat, aşa, un fel de băiat bun şi harnic în clasă, dar care nu prea se aude. Ne-am făcut temele, am fost cuminţi, ne-am conformat. Acum lumea aşteaptă deja altceva, aşteaptă să devenim foarte activi, să fim proactivi, nu doar reactivi. Şi putem să devenim proactivi dacă, de exemplu, ne implicăm în acest proces de reflecţie cum trebuie să fie Uniunea Europeană a viitorului pentru a face faţă problemelor şi pentru a rezista şi a se întări", a menţionat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la dezbaterea ,,Uniunea Europeană între dezintegrare şi reformare. Contribuţia României la consolidarea construcţiei europene', organizată la Cluj-Napoca de Grupul de reflecţie şi analiză internaţională CITADEL, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.