Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klemm: SUA susţin România în efortul de a contribui la securitatea energetică regională

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Hans Klemm

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat miercuri, la Ploieşti, că Statele Unite susţin România în eforturile sale de a contribui la securitatea energetică regională. Klemm a punctat că prioritatea actuală este aceea de a minimiza dependenţa de un singur furnizor de energie.

"Europa este o prioritate de top pentru SUA. Mulţi din regiune văd dependenţa energetică drept o ameninţare pentru siguranţa naţională şi lucrăm pentru a diversifica mixul energetic astfel încât să le îmbunătăţim siguranţa naţională. În timp ce gazul rusesc poate şi trebuie să rămână o parte din mixul energetic al Europei, prioritatea noastră este să minimizăm dependenţa de un singur furnizor. Adevărata securitate energetică poate fi obţinută, din punctul nostru de vedere, doar prin diversificarea tipurilor de combustibili, de surse de alimentare şi de rute de transport. SUA susţin România în efortul de a contribui la securitatea energetică regională prin dezvoltarea de interconexiuni şi diversificarea tipurilor de combustibili şi resurse", a spus ambasadorul, conform Agerpres.

Acesta a arătat că energia este baza securităţii naţionale şi a prosperităţii economice, afirmând că este mândru de rolul pe care investitorii americani îl au în dezvoltarea potenţialului economic al României. Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a participat la a cincea ediţie a Aspen Energy Summit organizată la Ploieşti de Institutul Aspen, evenimentul având drept temă "160 de ani de la înfiinţarea în Ploieşti a primei rafinării moderne din lume".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.