Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi: Corupția din România nu o să o rezolvăm doar prin arestări

_MAC9149

Procurorul șef al DNA Laura-Codruța Kovesi a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, unul adresat mai degrabă clasei politice și reprezentanților acesteia care se ocupă de procesul legislativ. Deși Laura Codruța Kovesi este considerată de mulți politicieni care au probleme cu legea, un fel de ”speritoare”, ea vine să le reamintească rolul important pe care îl au.

”Corupția din România nu o să o rezolvăm doar prin arestări, doar prin investigarea dosarelor, ci sunt necesare și măsuri preventive.  Degeaba arestăm profesori, degeaba arestăm medici, degeaba arestăm funcționari publici care încalcă legea, dacă procedurile rămân aceleași și dacă mecanismele de luare a unei decizii sau de atribuire a contractelor nu se schimbă. Este foarte importantă și educația în anticorupție”, a declarat procurorul șef al DNA la Europa Fm.

Pe de altă parte, Laura-Codruța Kovesi s-a plâns de erorile sistemului. De exemplu, a precizat că există cazuri în care s-a dispus confiscarea averii, dar banii nu sunt recuperați în totalitate.

”Ultimul caz care este și foarte public este cel al primarului Oprescu, unde procurorul de caz a propus confiscarea extinsă a averii până la contravaloarea sumei de 1 milion de euro. Ce este totuși important este că autoritățile financiare nu execută efectiv aceste dispoziții care rămân definitive prin hotărâri judecătorești. Degeaba intră cei condamnați în pușcărie, stau doi ani în pușcărie, după care ies și se bucură în continuare de averile lor, de locuințele luxoase, de yacht-uri sau de automobile de lux. Nu știu ce calcule își fac infractorii atunci când comit infracțiuni, însă am văzut reacția lor atunci când procurorii le aduc la cunoștință că li se sechestrează bunurile. Este foarte dureros pentru ei. Cred că unii dintre ei preferă să stea în închisoare, dar să nu le confiscăm averile”, a subliniat procurorul șef al DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.