Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi iese din nou la rampă: 'Pericolul nu a trecut. Nu cred că putem face pace'

kovesi

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruta Kovesi, a explicat, într-un articol publicat duminică de The Guardian, că „pericolul nu a trecut” în România, în ciuda abrogării OUG 13, și că „fiecare zi reprezintă un risc pentru sistemul de justiție”.

De la adoptarea Ordonanței de urgență 13, fiecare zi reprezintă un risc pentru sistemul judiciar. (...) Oamenii care au jurisdicția, care au posibilitatea să aducă schimbări legislației, spun acum că vor mai multe amendamente. Nu cred că putem face pace”, a spus Kovesi pentru The Guardian.

Mihai Chirica aruncă BOMBA: Sorin Grindeanu poate fi preşedintele PSD

În continuare, Kovesi s-a referit la cealaltă OUG, cu numărul 14, care se află acum în Parlament şi care continuă să inflameze dezbaterea publică.

„Din punctul meu de vedere, riscul nu s-a schimbat. Oamenii cu competenţă juridică, care au abilitatea de a amenda legislaţia, spun acum că vor exista o serie de amendamente. Nu cred că putem sta liniştiţi. Cel mai important lucru este că românii simt că  nimeni nu este mai presus de lege, iar noi trebuie să păstrăm această stare de fapt. Nu trebuie să trecem legi care îi favorizează pe cei ce comit infracţiuni grave”, a declarat șefa DNA.

Totodată, Laura Kovesi a răspuns criticilor care compară interceptările efectuate acum de către DNA cu cele ale Securităţii comuniste.

„Noi ne opunem în totalitate legii în tot ceea ce facem. Toate interceptările sunt efectuate după ce sunt autorizate de către un judecător, iar preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie verifică periodic metoda şi modul în care implementăm aceste autorizaţii”, a zis Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.