Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul a explodat după scandalul de spionaj din Bundeswehr: Totul e mai mult decât evident!

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Kremlinul a denunţat luni 'implicarea directă' a Occidentului în Ucraina, după difuzarea pe reţelele sociale a unei discuţii între câţiva ofiţeri germani de rang înalt având ca subiect livrarea de arme, mai precis rachete Taurus, Ucrainei, transmit AFP şi Reuters.

O înregistrare audio a unei reuniuni în videoconferinţă între ofiţeri germani de rang înalt a fost difuzată vineri pe reţelele sociale din Rusia.

În această conversaţie, participanţii vorbesc în principal despre ipoteza de a livra Kievului rachete Taurus cu rază lungă, de fabricaţie germană, despre ce ar fi necesar pentru ca forţele ucrainene să le poată utiliza pentru a lovi podul de peste strâmtoarea Kerci şi despre impactul lor eventual.

Ambasadorul Germaniei la Moscova, Alexander Graf Lambsdorff, a fost convocat luni la Ministerul de Externe rus

'Înregistrarea însăşi dovedeşte că, în interiorul Bundeswehr-ului, sunt discutate în mod substanţial şi concret planuri de a lansa atacuri asupra teritoriului rus. Aceasta nu necesită nicio interpretare juridică. Aici totul este mai mult decât evident', a declarat purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

'Trebuie să aflăm dacă Bundeswehr-ul (armata germană, n.red.) face aceasta din proprie iniţiativă. Apoi întrebarea este: cât de controlabil este Bundeswehr şi cât de mult controlează (cancelarul Olaf) Scholz situaţia? Sau dacă este parte a politicii guvernului german', a spus Peskov.

'Ambele (scenarii) sunt rele. Ambele subliniază încă o dată implicarea directă a Occidentului colectiv în conflictul din jurul Ucrainei'.

Sâmbătă, Berlinul a confirmat că înregistrarea este autentică şi că fusese 'interceptată'

Conţinutul său este foarte stânjenitor pentru Germania, dat fiind că Berlinul refuză oficial să trimită rachete Taurus Kievului, invocând riscul escaladării conflictului.

În ce-l priveşte, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, l-a acuzat duminică pe preşedintele rus Vladimir Putin că încearcă să 'destabilizeze' Germania cu această înregistrare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.