Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul reacționează dur după atacul lui Biden: 'Vrea să fie ca un cowboy de la Hollywood! Este degradant pentru America însăşi!'

vladimir putin dmitri peskov

Kremlinul a declarat joi că remarca liderului de la Casa Albă, Joe Biden, la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin nu face cinste SUA şi celor care utilizează un astfel de limbaj şi consideră că a fost o încercare nereuşită a preşedintelui american de a apărea ca un "cowboy de la Hollywood", relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Biden l-a numit miercuri pe Putin un "ticălos nebun" la un eveniment legat de strângerea de fonduri pentru alegeri la San Francisco, avertizând că ameninţarea unui conflict nuclear există permanent, dar că ameninţarea existenţială pentru omenire este schimbarea climatică.

Expresia folosită de Biden în limba engleză a fost "crazy SOB", prescurtare de la "son of a bitch", care poate fi tradusă prin "nenorocit", "ticălos" sau "fiu de căţea".

"Este puţin probabil ca utilizarea unui astfel de limbaj împotriva şefului unui alt stat de către preşedintele Statelor Unite ale Americii să îl afecteze pe preşedintele nostru, preşedintele Putin", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. "Dar nu le face cinste celor care utilizează un astfel de vocabular", a adăugat el.

Peskov a declarat că remarca a fost "probabil un fel de încercare de a arăta ca un cowboy de la Hollywood". "Dar, sincer, nu cred că este posibil", a purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus.

'A folosit oare vreodată domnul Putin un cuvânt grosolan la adresa dumneavoastră? Asta nu s-a întâmplat niciodată. Prin urmare, cred că un astfel de vocabular este degradant pentru America însăşi", a insistat Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.