Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La 97 de ani se poate bucura din nou de viață! Povestea unui pacient

Radu Pop

La 97 de ani, Constantin a fost diagnosticat cu trei afecțiuni urologice severe, care, în lipsa tratamentului corespunzător, ar fi dus la complicații serioase, cu impact asupra calității vieții. Adenom de prostată, tumoră vezicală și strictură uretrală sunt cele trei probleme cu care pacientul a venit la Spitalul Clinic SANADOR, unde a fost tratat cu succes de echipa de chirurgie urologică condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției Urologie din Spitalul Clinic SANADOR. Cazul a fost unul complex, având în vedere asocierea celor trei boli, dar și vârsta foarte înaintată a pacientului.

Adenomul de prostată sau hiperplazia benignă de prostată este o afecțiune frecvent întâlnită la vârstnici, cu potențial malign și care produce o simptomatologie specifică. Din cauza măririi în dimensiuni a prostatei, boala se manifestă prin urinare frecventă, inclusiv în timpul nopții, presiune scăzută a jetului urinar și senzație de golire incompletă a vezicii.

Pe lângă aceste neplăceri, Constantin se confrunta și cu prezența sângelui în urină. În cazul lui, hematuria era cauzată de tumora vezicală. În plus, strictura uretrală (îngustarea uretrei) împiedica golirea completă a vezicii urinare și astfel îl predispunea pe pacient la infecții, din cauza retenției de urină.

„După intervenție, m-am simțit foarte bine. Tot personalul a fost ireproșabil, am numai cuvinte de laudă pentru cum am fost tratat.”, povestește Constantin. Bărbatul a fost tratat prin trei intervenții chirurgicale endoscopice, minim invazive, care au permis o recuperare rapidă și au avut un risc redus de complicații, aspecte esențiale, având în vedere vârsta pacientului.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la o gamă largă de proceduri avansate de diagnostic și tratament pentru afecțiunile urologice. În funcție de severitatea cazului și de particularitățile pacientului, intervențiile chirurgicale pot fi clasice, deschise, sau pot fi realizate minim invaziv – endoscopic, laparoscopic sau cu ajutorul sistemului robotic da Vinci Xi.

În secția de Urologie a Spitalului Clinic SANADOR lucrează medici empatici, foarte bine instruiți, cu stagii de pregătire în centre de referință din străinătate și cu o vastă experiență în domeniu. Printre cele mai frecvente proceduri de diagnostic și tratament realizate de Conf. Dr. Marcian Manu, șeful secției de Urologie, se numără ecografia, laparoscopia urologică, litotriția extracorporală, transplantul renal, urologia oncologică și tratamentele urologice cu laser. De câte ori este posibil, dr. Marcian Manu recomandă pacienților intervenții chirurgicale minim invazive, care oferă rezultate de durată și o calitate a vieții semnificativ mai bună, comparativ cu operațiile clasice, deschise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.