Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Babadag a început exerciţiul Saber Guardian 2019: Se foloseşte muniţie reală în poligon

Peste 300 de militari participă, joi şi vineri, la un exerciţiu de trageri cu muniţie reală în Poligonul din apropierea oraşului tulcean Babadag, în cadrul exerciţiului Saber Guardian 2019, potrivit agerpres.ro.

"Aceste trageri cu muniţie reală reprezintă evaluarea plutonului la finele perioadei de pregătire de nivel pluton. Tragerile se încadrează în exerciţiul Mărăşeşti 19 care este conectat cu exerciţiul internaţional Saber Guardian 2019", a declarat,  comandantul Brigăzii 9 Mecanizată Mărăşeşti, locotenent-colonel Viorel Bucşu.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

Tragerile de luptă cu plutonul de tancuri sunt considerate cele mai spectaculoase exerciţii militare, fiind utilizate tunuri de 100 de milimetri cu mitraliere jumelate de 7,62 milimetri, potrivit sursei citate.

Exerciţiile găzduite joi de poligonul din apropierea oraşului Babadag vor continua vineri dimineaţa, la ora 9.00, cu trageri de luptă cu compania de infanterie.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

Obiectivele principale ale exerciţiilor sunt menţinerea unui nivel ridicat de interoperabilitate şi creşterea coeziunii şi solidarităţii structurilor participante.

La Saber Guardian 2019, exerciţiu multinaţional care se desfăşoară în perioada 3-24 iunie, în mai multe poligoane din Bulgaria, România şi Ungaria, participă aproximativ 13.500 de militari din şase state. Exerciţiul este condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa şi Statul Major al Forţelor Terestre ale Armatei României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.