Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 10 000 de marocani din Casablanca strigă 'moarte'

palestina

Peste 10 000 de marocani strigând „moarte Israelului” au luat cu asalt străzile orașului Casablanca duminică, manifestând furios împotriva mutării ambasadei americane la Ierusalim, informează nytimes.com preluând sursa Reuters.

În timpul manifestațiilor, marocanii au purtat în semn de solidaritate drapelul Palestinei și pancarte pe care au scris „Ierusalim, capitala eternă a Palestinei” mai indică sursele precizate.

Odată cu venirea lui Donald Trump la putere, SUA au schimbat politica lor internațională, preluând linia teoconă din timpul mandatului exercitat de George W. Bush. În mod simbolic s-a decis mutarea ambasadei de la Tev Aviv la Ierusalim în 14 mai, la împlinirea a 70 de la fondarea statului Israel. Ierusalimul este mărul discordiei între israelieni și palestinieni încă din urma războiului din 1967, când israelienii au ocupat sectorul estic al orașului (Ierusalimul istoric).

Vezi și: Încă un stat își inaugurează astăzi ambasada la Ierusalim

La o săptămână de la recunoașterea capitalei Israelului la Ierusalim făcută de SUA, violențele în zona de contact dintre Israel și teritoriile de sub Autoritatea Palestiniană escaladează. Liga Arabă s-a reunit joi la Cairo pentru a emite un punct de vedere comun împotriva Israelului, iar manifestația din Casablanca, organizată de o coaliție a partidelor arabe, poate fi considerat un prim efect al înțelegerii de la Cairo.

Vezi și: Peste 1500 de oameni manifestă în Piața Kleber din Strasbourg pro-Palestina

Sunt așteptate evoluții tensionate, întrucât alte state încep să ia modelul Statelor Unite ale Americii, astăzi Paraguay mutând ambasada la Ierusalim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.