Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Burduja: La nivelul anului 2026, noi trebuie să avem 30 de instituţii migrate în cloudul guvernamental şi toate cele 4 centre de date

INQUAM Photo - Octav Ganea
Sebastian Burduja

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a precizat că, până în anul 2026, România s-a angajat prin PNRR că va avea cel puţin 30 de instituţii în cloudul guvernamental şi cele patru centre de date funcţionale. Primul centru de date ar putea fi funcţional cel târziu în prima parte a anului viitor, potrivit news.ro.

”Primul centrul de date (din cloudul guvernamental - n.r.) trebuie să fie gata până la finalul anului, maxim în primul trimestru din anul următor şi primele 3-4 servicii, instituţii în cloud. La nivelul anului 2026, noi în PNRR trebuie să avem 30 de instituţii, minim, migrate în cloud şi toate cele 4 centre de date”, a declarat Sebastian Burduja, duminică, la Prima News.

Întrebat care sunt primele instituţii ce vor intra în cloud, ministrul Digitalizării a precizat că se va face o analiză în acest sens şi a subliniat că nu e uşor ca unele instituţii să migreze spre cloudul guvernamental.

”Vom vedea, e o analiză pe care  încă o facem pentru că depindem şi de  gradul de digitalizareşi de gradul de bunăvoinţă pe care o are fiecare echipă. Din experienţa altor state, nu e uşor de migrat în  cloud o instituţie pentru că depinzi în procesul de migrare exact de oamenii care se tem că îşi vor pierde pâinea odată ce instituţia migrează în cloud”, a menţionat Burduja.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.