Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LAPAR: 'Parteneriat public privat încheiat în scopul revitalizării cercetării româneşti în agricultură'

investitie

Procedurile pentru punerea la punct a unui centru de cercetare aplicată, dezvoltare şi implementare pentru agricultură, centru care va funcţiona în apropiere de Bucureşti, cu finanţare din surse private, au demarat deja, a anunţat preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Nicu Vasile, potrivit Agerpres.

"Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" anunţă punerea la punct a Parteneriatului Public Privat încheiat în scopul revitalizării cercetării româneşti în agricultură. (...) Scopul acestui parteneriat, o premieră în agricultura din România, este de a pune la un loc nevoile fermierilor şi provocările care îi aşteaptă în viitor cu expertiza şi soluţiile pe care le poate oferi cercetarea la cel mai înalt nivel ştiinţific. Suntem în perioada în care împreună cu liderii politici ai Uniunii Europene putem şi trebuie să decidem cum va arăta agricultura comunitară în următorii ani", se menţionează în comunicat.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

Totodată, LAPAR a anunţat şi stabilirea unei viitoare colaborări cu Fundaţia "Eurolink - Casa Europei", organizaţie non-guvernamentală care derulează proiecte de informare şi formare în domeniul integrării europene, fondatoare a Catedrei Internaţionale Onorifice "Jean Bart" CIO-SUERD, în parteneriat cu Academia Română. Din partea "Eurolink - Casa Europei" a fost prezent chiar preşedintele executiv, Sever Avram.

Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Valeriu Tabără, a menţionat provocările care îi aşteaptă pe fermierii români, precum o nouă Politică Agricolă Comună mult mai restrictivă din punct de vedere al folosirii input-urilor chimice, seceta care afectează pământul şi culturile, accesul la piaţă al fermierilor şi o oarecare rămânere în urmă a cercetării agricole europene în raport cu cea mondială.

Participanţii la conferinţa de presă în cadrul căreia a fost anunţat parteneriatul au discutat despre finanţarea agriculturii şi investiţiile în acest domeniu esenţial, alături de nevoia de o mai mare alocare bugetară către cercetare, în aşa fel încât agricultura să se poată adapta cât mai rapid la dramaticele schimbări de climă.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.