Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lauryn Hill, Wyclef Jean şi Pras Michel, primul concert în 15 ani sub numele Fugees

Deezer
fugees

Lauryn Hill, Wyclef Jean şi Pras Michel au cântat din nou sub numele Fugees, pentru prima dată în 15 ani, pe acoperişul Pier 17 din New York, într-un show organizat cu Global Citizen Live la care au participat mai mult de 3.500 de persoane, relatează Variety, potrivit news.ro.

Anunţat în urmă cu câteva zile, fără a fi menţionat atunci spaţiul în care urma să aibă loc, concertul a început cu mai mult de trei ore întârziere şi a cuprins şapte piese. Trio-ul a fost acompaniat de numeroşi instrumentişti.

Cei trei au cântat „The Score”, „How Many Mics”, „Zealots”, „Fu-Gee-La”, „Killing Me Softly”, „Ready or Not” şi „No Woman, No Cry”.

Acest show a fost o avanpremieră a turneului „Diaspora Calling”, care va începe pe 2 noiembrie, la Chicago, şi se va încheia pe 18 decembrie, în Ghana.

Citește și: ALERTĂ SURSE Falimentara City Insurance CĂLCATĂ de procurorii PICCJ - Se ridică documente ...

Turneul va fi primul susţinut de grup în decurs de 25 de ani, de la apariţia albumului „The Score”, cel mai apreciat al Fugees. Este estimat că albumul a fost vândut în 7 milioane de copii la nivel global.

Marţi a fost anunţat că Lauryn Hill, Wyclef Jean şi Pras Michel s-au reunit sub numele Fugees pentru a susţine primul turneu în decurs de 25 de ani şi primele concerte în 15 ani, marcând aniversarea albumului de succes „The Score” (1996).

Seria de concerte va ajunge inclusiv la Paris (4 decembrie) şi Londra (6 decembrie).

Fondul caritabil al Fugees a încheiat un parteneriat cu Global Citizen pentru iniţiative filantropice. Biletele vor fi puse în vânzare vineri.

După ce a debutat la începutul anilor 1990 ca Tranzlator Crew, Fugees a activat timp de cinci ani în care a lansat două albume, însă stilul adoptat şi vocea lui Hill au lăsat o amprentă de neşters în muzica mondială a acelei perioade.

Grupul a debutat discografic cu „Blunted on Reality” (1994), însă „The Score”, apărut doi ani mai târziu, a fost cel care a demonstrat capacităţile trupei. Acesta din urmă a adus Fugees două premii Grammy şi a fost certificat de şapte ori cu platină.

Fugees s-a destrămat la scurt timp însă, Hill, Jean şi Michel demarând cariere solo de succes. În 2005, ei s-au reunit pentru scurt timp şi au lansat single-ul „Take It Easy”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.