Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leader Team Broker a încheiat prime de asigurare IT&C de 200.000, în primul an de la lansarea poliţei

impacare intelegere

Valoarea primelor de asigurare pentru răspundere profesională şi riscuri cibernetice, încheiate de Leader Team Broker în primul an de la introducerea produselor în portofoliul său, a fost de 200.000 de euro, de patru ori mai mare decât estimările din octombrie 2019, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, un număr de 40 de companii din România care activează în industrii precum IT&C, retail, producţie sau transporturi s-au asigurat în ultimele 12 luni împotriva riscurilor profesionale şi riscurilor cibernetice, achiziţionând prima poliţă de asigurare care acoperă şi amenzile GDPR.

"În octombrie 2019, în parteneriat cu asigurătorul britanic CFC Underwriting, pionier în riscuri speciale, am introdus în portofoliu un produs complex şi accesibil, cu scopul de a sprijini companiile din domeniul IT&C în faţa riscurilor ce pot rezulta din activităţile profesionale desfăşurate şi din atacuri cibernetice. Estimam atunci, pentru primul an, un volum de maximum 50.000 de euro dar, în mai puţin de 12 luni, am reuşit să câştigăm jucători importanţi din domeniul tehnologiei, printre care FintechOS, Softelligence, Zitec, Tremend, dar şi companii mai mici interesate de protecţia oferită de poliţă. Cea mai mare poliţă încheiată a fost de 40.000 de euro şi acoperă riscul de erori, omisiuni şi atacuri cibernetice. Ca un exemplu, o poliţă pe segmentul IT&C porneşte de la 550 euro/an şi are o acoperire de 500.000 de euro", a declarat Răzvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Răzvan Rusu menţionează că interesul companiilor pentru noul produs a fost direct influenţat de schimbările pe care criza generată de SARS-COV2 le-a produs în piaţa muncii la nivel local şi internaţional, de decizia multora dintre companii de a introduce telemunca şi de faptul că multe companii locale din domeniul IT&C au semnat contracte cu clienţi internaţionali prin care li se cereau astfel de poliţe.

Poliţa de asigurare IT&C, dedicată iniţial companiilor din domeniul tehnologiei, acoperă riscurile unui atac cibernetic, inclusiv amenzile GDPR care decurg din expunerea datelor clienţilor în afara companiei, răspunderea profesională, respectiv toate costurile privind erorile şi omisiunile din activitatea unei companii, încălcarea confidenţialităţii informaţiilor pe care le gestionează, daune provocate de acţiunea neloială a angajaţilor, riscuri reputaţionale, inclusiv furtul banilor din companie prin diverse metode (Phishing etc.).

Poliţa acoperă şi alte riscuri cibernetice, precum: furtul din conturi bancare sau carduri, întreruperea activităţii comerciale ca rezultat al unui atac cibernetic, costurile de recuperare a datelor în urma atacurilor cibernetice, şantaj cibernetic şi recompensele solicitate de infractori, defăimare, furt de proprietate intelectuală, transmiterea neintenţionată de virsuri informatice şi încălcarea neintenţionată a informaţiilor legate de terţe părţi.

"Tot mai multe companii locale, inclusiv mici afaceri, au început să conştientizeze riscurile la care se expun odată cu accelerarea digitalizării şi beneficiile oferite ca măsură de protecţie de poliţa de cyber risk. Nu trebuie să fii gigant de renume mondial pentru a fi victima unui atac cibernetic, poţi fi o cofetărie care, în urma unui email de phishing poate pierde până la câteva mii de euro. Toate statisticile oficiale arată că, în ultimele luni, au crescut îngrijorător atacurile cibernetice iar această tendinţă se va menţine", a explicat Alexandra Elena Durbacă, director executiv Leader Team Broker.

Fondată în anul 2006 de antreprenorul Răzvan Rusu, Leader Team Broker este o companie de brokeraj în asigurări cu peste 14 ani experienţă în managementul riscului şi asigurări. Compania numără în prezent 40 de angajaţi şi parteneri, care oferă servicii de brokeraj atât în Bucureşti cât şi la nivel naţional prin birourile existente în Sibiu, Braşov, Deva, Oradea şi Bacău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.