Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea dării în plată a fost ADOPTATĂ de Parlament. Atac VIRULENT la Mugur Isărescu

wall-street.ro
darea in plata

Legea dării în plată a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaților, cameră decizională în acest caz. Legea a trecut cu 207 voturi, o abținere și un vot împotrivă.

LEGEA DĂRII ÎN PLATA - VARIANTA ADOPTATĂ FINALA

Inițiatorul legii, Daniel Zamfir, a lansat un atac extrem de dur la adresa Băncii Naționale și a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Zamfir susține că nu se aștepta la o opoziție atât de dură din partea BNR și a Guvernului. ”Îi cer lui Mugur Isărescu să oprească manipularea! Nu este posibil așa ceva!”, a spus Zamfir.

De asemenea, liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut ca parlamentarii să se abțină la atacuri împotriva BNR, de la tribuna Parlamentului. ”În numele PSD urez succes tuturor celor care legea li se adresează. După acest vot nu a câștigat niciun parlamentar, ci poate sute de mii de români care au posibilitatea să renunțe la locuințele pe care nu le mai pot achita. Nu am fost de acord ca această lege să treacă fără plafon, pentru că cei care au luat credite de milioane de euro la vremea respectivă se gândeau și că au de unde să-i dea înapoi (...) înțeleg că inițaitorul a pus foarte multă pasiune, dar nu cred că aici este locul din care să atacăm Banca Națională, pentru că această lege nu este una împotriva băncilor”, a spus Dragnea.

Programul Prima Casă a fost scos din lege, iar plafonul creditului până la care se va aplica actul normativ a fost stabilit la 250.000 de euro.

De această lege vor beneficia şi cei care sunt deja în executare silită, precum şi persoanele care au credite de nevoi personale cu ipotecă.

Inițiatorul legii, deputatul Daniel Zamfir, susține că această lege va avea rolul de a readuce echilibrul în relația dintre bănci și clienți.

”Nu am gândit-o ca pe o lege împotriva sistemului bancar, ci, din contra, ea a vrut si va fi o lege care va aduce un echilibru în raporturile între clienti si banca. Nu am gândit-o ca fiind o lege de protectie sociala pentru anumite categorii defavorizate, pentru ca cei care astazi sunt în nevoie nu sunt categorii defavorizate, sunt oameni activi, sunt oameni care au poate doua - trei locuri de munca, dar care, din cauza clauzelor abuzive, nu îsi mai pot plati ratele la banca', a declarat Zamfir, initiatorul proiectului.

El a adaugat ca, în urma cererii de reexaminare formulate de seful statului, legea darii în plata a suferit câteva modificari importante fata de varianta votata în noiembrie anul trecut.

'Ca urmare a cererii de reexaminare a presedintelui, legea darii în plata a suferit, fata de varianta votata în noiembrie anul trecut, câteva modificari importante. Presedintele ne-a cerut sa ne pronuntam fara echivoc asupra persoanelor care beneficiaza de aceasta lege. Am facut-o. Am stabilit fara echivoc ca de legea darii în plata beneficiaza doar persoanele fizice care au calitatea de consumator, nu si persoanele fizice care au luat credite în vederea derularii unor afaceri, respectiv profesionistii', a punctat Zamfir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.