DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Lia Savonea, fost preşedinte CSM, replică la acuzaţiile fostului ministru Ana Birchall: Speculaţii fără bază factuală

Inquam Photos / Octav Ganea
Lia savonea

Judecătoarea Lia Savonea, fost preşedinte al CSM, reacţionează printr-un comunicat publicat pe site-ul Consiliului la acuzaţiile lansate de Ana Birchall, fost ministru al Justiţiie, într-un interviu la Realitatea PLUS. După ce Birchall a afirmat că ar fi văzut-o pe Savonea alături de Florin Iordache în anticamera Vioricăi Dăncilă, fosta şefă a CSM precizează că vizitele la sediul Guvernului au avut loc strict într-un cadru instituţional.

"În cursul anului 2019, în calitate de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii şi în exercitarea prerogativelor legale de reprezentare instituţională, am participat, la sediul Guvernului României, la întâlniri instituţionale în scopul promovării unor interese punctuale ale sistemului judiciar – susţinerea adoptării unei soluţii legislative de prorogare a intrării în vigoare a dispoziţiilor legale privind admiterea în magistratură, problematica sediului unui tribunal, respectiv o întâlnire la care au participat şi alţi reprezentanţi ai unor instituţii din cadrul autorităţii judecătoreşti şi ale asociaţiilor profesionale.

Cu privire la cea din urmă întâlnire a se vedea informarea de presă: https://www.csm1909.ro/PageDetails.aspx?Type=Button&FolderId=6660.

Demersurile au fost efectuate exclusiv instituţional şi făcute cunoscute celorlalţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Prin urmare, orice speculaţie vizând motivul şi contextul prezenţei mele la sediul Guvernului nu are nicio bază factuală", se arată în comunicatul semnat de Lia Savonea.

Lia Savonea reacţionează şi la acuzaţia că ar fi programat şedinţele plenului CSM în zile în care avea cunoştinţă despre faptul că Ana Birchall nu poate participa.

"Cât priveşte insinuările vizând modalitatea în care au fost fixate şedinţele Plenului, mă rezum doar la a preciza că, deşi iniţial ziua de şedinţă a fost stabilită de comun acord cu fostul ministru al justiţiei – doamna Ana Birchall într-o întâlnire informală, în prezenţa şi a celorlalţi membri ai Consiliului, ulterior, chiar domnia sa ne-a încunoştinţat că nu poate participa în ziua convenită, astfel cum rezultă şi din precizările ce pot fi vizualizate prin accesarea următorului link: https://www.csm1909.ro/PageDetails.aspx?Type=Button&FolderId=7151.", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.