Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se prefigurează o criză umanitară de proporții: Libanul îi dă afară din țară pe refugiaţii sirieni

seatemperatu.re
Lebanon liban steag

Libanul va începe să trimită refugiaţi sirieni înapoi în ţară la începutul săptămânii viitoare, a declarat miercuri preşedintele libanez Michel Aoun, în pofida temerilor unor organizaţii pentru drepturilor omului cu privire la siguranţa acestor persoane, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Libanul găzduieşte cel mai mare număr de refugiaţi pe cap de locuitor la nivel mondial. Guvernul estimează că, din peste 6 milioane de locuitori, în jur de 1,5 milioane sunt refugiaţi din ţara vecină Siria, deşi cei înregistraţi de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) sunt mult sub un milion.

Ministrul libanez pentru persoanele strămutate, Issam Charafeddine, a anunţat în iulie un plan ce prevede returnarea lunară a circa 15.000 de refugiaţi în Siria. El a argumentat că Siria a devenit în mare parte o ţară sigură după mai bine de un deceniu de război.

Planul nu ar implica UNHCR, care afirmă în continuare că, în Siria, condiţiile nu permit revenirea masivă de refugiaţi.

Human Rights Watch (HRW), organizaţie cu sediul la New York, a avertizat în iulie că 'Siria este oricum, dar nu sigură pentru cei care revin'.

'Refugiaţii sirieni care au revenit între 2017 şi 2021 din Liban şi Iordania se confruntă cu abuzuri grave în ce priveşte drepturile omului şi cu persecuţii din partea guvernului sirian şi a miliţiilor afiliate', a scris Lama Fakih, directorul Diviziei Orientul Mijlociu a HRW, într-o postare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.