Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii din lesa PSD: domnul Tăriceanu latră frumos doar la comanda lui Dragnea

Din 2006 până în ziua de azi, cea mai mare parte a liderilor liberali au fost niște anexe ale PSD. Un fel animale de curte, hrănite de PSD – guvernul Tăriceanu ar fi picat în 3 minute, după ce s-a separat de PD, fără susținerea lui Viorel Hrebenciuc – și prea-supuse acestei grupări infracționale. Vorbesc de liderii partidului, nu de sutele de mii de oameni care sunt liberali cu sufletul și-și dau seama ce dezastru a însemnat pentru țară social-democrația lui Iliescu și a urmașilor săi.

 

Tăriceanu, Crin Antonescu și al său “premier de la Grivco”, Klaus Iohannis, au pus PNL în slujba “social-democraților” lui Geoană și Ponta. De fapt, au aservit acest partid istoric unei grupări infracționale, conduse, de facto, de mogulii Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vîntu și Dinu Patriciu.

 

În 2014, o parte a lacheilor PSD, în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu, au format ALDE, un partid-satelit ținut în lesă de Dragnea. Sper că nu ați uitat că, în 2008, guvernul PNL, susținut de PSD, a lăsat, de facto,  România în faliment. În timp ce Polonia a anticipat criza și a ieșit din ea fără mari probleme, România a fost la un pas să intre în incapacitate de plată și a scăpat doar tăind salariile din sectorul bugetar.

Domnul Tăriceanu, care trecuse în opoziție, nu și-a asumat, bineînțeles, nici o răspundere. Acum, rolul său în sceneta scrisă tot de PSD este să torpileze mișcarea de dreapta. Tăriceanu va candida la președinția României pe postul de iepure al lui Dragnea. Va avea sprijinul Antenei 3 și al celorlalte oficine de propagandă anexate cleptocrației aflate la putere. Tot ce va face va fi să atace, distructiv, candidații dreptei.

 

În această istorie, a liberalilor aflați în slujba PSD, nu trebuie să uităm rolul important jucat de cetățeanul Klaus Iohannis. În 2009, primarul Sibiului era adus pentru prima oară ”la Centru” și era propus drept candidatul PSD, PNL și PC pentru postul de premier al României, în locul lui Emil Boc. Nu are nici o importanță dacă Iohannis s-a întâlnit sau nu cu Dan Voiculescu. Fapt este că, în momentul în care furtuna crizei economice mătura România, primarul Sibiului accepta să facă jocul turnătorului Felix.

În 2010, cine declara că Iohannis ar fi un excelent candidat la președinția României? Călin Popescu Tăriceanu. Cine l-a invitat în decembrie 2016 la Cotroceni, în secret, pe Tăriceanu și i-a propus să preia șefia PNL? Klaus Iohannis.

Faptul că, în aceste zile, președintele României a propus un membru al filialei din Bacău a grupării infracționale pesedistă la șefia spionajului românesc, este parte a lungii cooperări dintre Iohannis și PSD. Este posibil ca, așa cum susțin diverse teorii – cam conspiraționiste – ca șeful statului să facă de fapt o mișcare anti-Dragnea. Posibil, deși mă îndoiesc. Dar chiar era nevoie să aducă un ins atât de vulgar și de compromis ca Vlase la conducerea SIE? Un plagiator? Nu putea găsi – de exemplu – un diplomat tânăr, școlit în străinătate? Întrebări retorice, pentru că domnul Iohannis nu urmărește interesul național, ci doar propriul interes politic.

Plus: deputatul Vlase a votat, luni seara, cot la cot cu restul oastei pesediste, odioasele modificări la Codul de Procedură Penală. Mai mult, el a condus ședința Camerei Deputaților în care s-a adoptat această lege, refuzând să dea cuvântul opoziției.

 

Am scris, azi, despre domnii Tăriceanu și Iohannis – mult mai legați decât pare, în pofida faptului că azi se pretind a fi adversari – pentru a înțelege că prea des PNL nu a făcut decât să trădeze doctrina economică liberală și să saboteze orice proiect de dreapta. Mulți români care l-au votat pe Iohannis, în toamna lui 2014, se întreabă acum ce a făcut acesta diferit de adversarul său, Victor Ponta. Eu nu regret votul meu, dar spun clar că domnul Iohannis s-a comportat ca un președinte uselist și n-a avut nici un proiect de dreapta.

 

A cooperat cu PSD și a girat trei guverne Dragnea. Dacă vrem să scoatem banda pesedistă de la putere și să o trimitem acolo unde-i este locul – în fața judecătorilor – România are nevoie de un președinte de dreapta, curat și hotărât.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.