Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii vor propune în viitoarea guvernare diminuarea contribuţiilor sociale la 16%

ionut stroe purtator de cuvant pnl

Deputatul Ionuţ Stroe, preşedintele PNL Craiova, a afirmat, joi, că liberalii vor propune în viitoarea guvernare diminuarea contribuţiilor sociale la 16%, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.

"Propunerea PNL în viitoarea guvernare va fi aceea de a diminua şi de a egaliza contribuţiile sociale la 16% atât pentru angajat, cât şi pentru angajator. Adică în momentul de faţă ar însemna o reducere de la 16,5% la 16% pentru angajat şi de la 21,5% la 16% pentru angajator. Sunt lucruri la care ţinem foarte mult, domeniul economic fiind unul de maxim interes pentru noi, liberalii. Săptămâna viitoare ne vom întâlni cu reprezentanţii mediului de afaceri şi vom asculta care le sunt interesele şi propunerile", a spus Stroe la o conferinţă de presă.

Citește și: PACT va sprijini miniştrii care vor candida independent

Preşedintele PNL Craiova a mai afirmat că la nivelul judeţului Dolj întreprinderile mici şi mijlocii traversează o perioadă extrem de grea, în condiţiile în care 40% dintre acestea au datorii la stat.

"În urma unei analize cât se poate de obiective, principalele probleme la nivel local ţin de sectorul IMM-urilor. Încercăm public să lansăm acest semnal: IMM-urile din acest judeţ traversează în acest moment o perioadă extrem de grea. Peste 40% din aceste IMM-uri au mari datorii la stat şi nu îşi pot desfăşura activitatea în condiţii optime", a mai afirmat Stroe.

Potrivit liderului PNL, în Dolj activitatea productivă scade continuu, accesul la capital, tehnologia şi infrastructura fiind cauzele principale ale acestei scăderi.

"Într-un clasament Forbes legat de potenţialul investiţional al oraşelor din România, în momentul de faţă Craiova se găseşte pe un neonorant loc 17, un oraş care se situează pe locul şase pe ţară ca populaţie. În articol se vorbeşte de o oportunitate pe care o avem, apropo de investiţia făcută la Calafat (n. r. - Podul Calafat - Vidin) care este a doua mare oportunitate a acestui judeţ şi a acestui oraş. Această investiţie de 500 milioane de euro este nefructificată de administraţia locală. Ar fi trebui ca această investiţie să aducă dezvoltare locală, dar, din păcate, oraşul Craiova nu este conectat de Calafat. Drumul de 90 km cu trenul până acolo durează 4-5 ore, iar şoseaua este o investiţie care se află în impas de ani de zile", a mai spus Ionuţ Stroe.

Acesta a mai precizat că municipiul Craiova a pierdut foarte mult timp pentru că "a tratat dezvoltarea economică într-o manieră administrativă birocratică şi chiar politicianist-clientelară", anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.