Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libertatea religioasă nu există! Australia interzice unui preot sârb să meargă la Novak Djokovici, chiar de Crăciun: Biserica Ortodoxă Sârbă reacționează

Australia a respins cererea Bisericii ortodoxe sârbe locale ca un preot să îl poată vizita pe jucătorul de tenis sârb Novak Djokovici, cazat într-un hotel rezervat imigranţilor din Melbourne, cu prilejul Crăciunului pe stil vechi care se celebrează vineri, potrivit portalului rus de ştiri Sputnik, citat de EFE.

În loc de această vizită neautorizată, biserica va oficia o slujbă în faţa hotelului imigranţilor, a informat Episcopia Ortodoxă sârbă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Familia lui Novak Djokovici se dezlănțuie: 'E victima unei agende politice. Ei îl ţin în captivitate. Îl calcă în picioare ca să calce în picioare Serbia'

Autorităţile australiene au explicat că nu se permite nimănui să intre în hotel ca urmare a măsurilor de restricţie impuse de pandemia de COVID-19.

"Este vorba de o încălcare gravă a drepturilor elementare ale omului şi facem apel autorităţilor responsabile să permită urgent accesul liber şi fără piedici celor care vor să aducă alinare religioasă şi emoţională persoanelor reţinute", precizează Episcopia Ortodoxă sârbă într-un comunicat.

Citește și: Scandalul Djokovic devine unul POLITIC: Serbia a înaintat un protest oficial ambasadorului Australiei la Belgrad

Autorităţile australiene au respins intrarea în ţară a lui Novak Djokovici - care nu s-a vaccinat anti-COVID-19 - pentru a participa la Australian Open pe motiv că nu dispune de viza necesară.

Australia respinge totodată acuzaţiile lansate de anturajul tenismanului, potrivit cărora acesta ar fi reţinut, subliniind că Djokovici poate părăsi ţara oricând doreşte.

Citește și: Un nou caz Djokovic - O jucătoare de tenis, nevoită să plece acasă după ce i-a fost anulată viza în Australia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.